Μανιάτης: «Απίστευτη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Βενεζουέλας»

Για διγλωσσία στο θέμα της Βενεζουέλας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Μανιάτης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ επισημαίνοντας ότι από τη μια καταδικάζει τον Μαδούρο και από την άλλη στηρίζει την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, ενώ την ίδια στάση τηρεί και στην πρόταση μομφής κατἀ του κ.Πολάκη. Όσον αφορά τη ΔΕΗ προειδοποεί πως σε περίπτωση κατάρρευσής της οι ευθύνες δεν θα αναζητηθούν μόνο πολιτικά αλλά και ποινικά.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, αναφερόμενος στο θέμα της Βενεζουέλας, «ο ΣΥΡΙΖΑ Εξωτερικού καταδικαζει δια στόματος Κατρούγκαλου τον Μαδούρο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερικού δια στόματος Σκουρλέτη ή και του ίδιου του Αλ.Τσίπρα στηρίζει μια κυβέρνηση που έχει εξαθλιώσει τους πολίτες της και ποδοπατά αυτούς που τολμούν να εξεγερθούν». Παράλληλα, υπενθύμισε και μια αναφορά του Πέτρο Σάντσεθ που είχε χαρακτηρίσει τον Τσίπρα – όπως ανέφερε – ως «το διεθνές πρότυπο ψέματος».

«Να στηρίζει έναν άνθρωπο που πήρε μια πάμπλουτη χώρα και κατάντησε τους πολίτες της να διατρέφονται με τροφές για ζώα.
Να υποστηρίζει ένα καθεστώς που ποδοπατά με τις αύρες, διαδηλωτές. Στη Βενεζουέλα υπάρχει μια εξέγερση του λαού. Η εξέγερση του λαού δεν είναι πραξικόπημα. Πραξικόπημα είναι όταν βγαίνουν έξω οι λοχίες και οι συνταγματάρχες, και προς το παρόν οι συνταγματάρχες είναι με τον Μαδούρο», σημείωσε ο κ. Μανιάτης.

Επίσης, πρόσθεσε ότι «χρειαζόμαστε απαντήσεις για τα δήθεν λαχανικά που πήγε να αγοράσει ή να πουλήσει ο κ. Παππάς με τον κ. Αρτεμίου το 2013 στο Καράκας» και συμπλήρωσε: «υπάρχουν σκοτεινά σημεία τόσο στις επισκέψεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βενεζουέλα, όσο και στο ότι αποδέχτηκαν να προσγειωθεί το αεροπλάνο του υπουργού εξωτερικών της Βενεζουέλας στην Ελλάδα τη στιγμή που σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες απαγόρευσαν την προσγείωση του. Αυτά θέλουν ξεκαθάρισμα».

Για τον Πολάκη

Μιλώντας για το ζήτημα που προέκυψε με τον κ. Πολάκη ανέφερε: «Τσίπρας ίσον Καμμένος ίσον Πολάκης. Είναι οι δυο εκφάνσεις του ίδιου προσώπου. Ο κ. Καμμένος συγκυβερνούσε με τον κ. Τσίπρα με επιλογή του κ. Τσίπρα για 4 χρόνια. Ο δε κ. Πολάκης είναι ο διαρκής συνοδοιπόρος και συνδαιτυμόνας του κ. Τσίπρα σε όλες τις διακοπές του».

Τέλος, στο θέμα της ΔΕΗ ο κ. Μανιάτης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει απαράδεκτες αυξήσεις τιμολογίων της ΔΕΗ και άσκησε σκληρή κριτική για την πολιτική που εφαρμόζει στη δημόσια επιχείρηση σημειώνοντας ότι «με τη “Μικρή ΔΕΗ”, που με ευθύνη μου νομοθετήσαμε το 2014, η ΔΕΗ θα εισέπραττε 2 δις ευρώ και θα μπορούσε να μειώσει τα τιμολόγια κ να εκσυγχρονισθεί».

Και κατέληξε σημειώνοντας πως «το 2015 τους παρέδωσα μια ΔΕΗ αξίας 2,5 δις ευρώ. Ο Τσίπρας την κατάντησε στα μόλις 300 εκατ ευρώ. Οι πολίτες έχασαν δικά τους λεφτά από τα 2,2 δις ευρώ της πολιτικής Τσίπρα στη ΔΕΗ».

Loading