Λαφαζάνης: «Ο αγώνας τον Κούρδων στην Αφρίν είναι και δικός μας»

Στο πλευρό των Κούρδων στο Αφρίν της Συρίας στάθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε, ότι ο αγώνας αυτός είναι εθνική υπόθεση για την Ελλάδα, ενώ παράλληλα έκανε κάλεσμα στον κόσμο για συμμετοχή στη συγκέντρωση στα Προπύλαια.

«Αποτελεί ντροπή και όνειδος για την ελληνική κυβέρνηση και όλο το βρώμικο μνημονιακό τόξο, που δεν τόλμησε κανένας τους να εκδώσει ούτε μια ανακοίνωση αποδοκιμασίας της τουρκικής εισβολής και βαρβαρότητας στο Αφρίν» τόνισε σε γραπτή του δήλωση ο γραμματέας της ΛΑΕ και πρόσθεσε πως ο «συνεχίζόμενος αγώνας των Κούρδων είναι και δικός μας αγώνας. Συνιστά εθνική υπόθεση για την Ελλάδα».

“Αν σταθεροποιηθεί η κατοχή, η Τουρκία δεν θα φύγει ποτέ”

Επίσης πρόσθεσε πως «αν η Τουρκία σταθεροποιήσει την κατοχή της στο Αφρίν, δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από τη Συρία και αντίθετα θα προσπαθήσει να επεκτείνει στην χώρα αυτή τα κατεχόμενα εδάφη και την επιρροή της, προκειμένου να ενδυναμώσει τον ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή».

Τέλος στην ανακοίνωσή του ο Π. Λαφαζάνης υπογραμμίζει πως «η αλληλεγγύη στον αγώνα των Κούρδων είναι ταυτόχρονα αγώνας για την προάσπιση της Κύπρου και του Αιγαίου και την εφαρμογή της διεθνούς νομιμότητας».

Loading