ΚΙΝΑΛ: «Προεκλογικό show του Πρωθυπουργού και για τους αγρότες»

«Από το χθεσινό προεκλογικό show του Πρωθυπουργού, ο οποίος σημειωτέων για ακόμη μία φορά έταξε τα πάντα στους πάντες, δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι Έλληνες αγρότες», ανέφερε ο υπεύθυνος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Τζελέπης, κάνοντας λόγο για διάλυση του πρωτογενή τομέα.

«Εδώ και 4,5 χρόνια η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλύσει ολοσχερώς τον πρωτογενή τομέα με την φοροληστρική και εισφοροεισπρακτική πολιτική της, χωρίς καμία απολύτως μέριμνα για την μείωση του κόστους παραγωγής (αγροτικό ρεύμα, πετρέλαιο, επιστροφή ΦΠΑ κλπ), καθιστώντας αυτόματα «απαγορευτική» την δυνατότητα παραγωγής στους Έλληνες αγρότες», αναφέρει ο κ. Τζελέπης και τονίζει πως «με λογική de minimis, δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στις πλάτες των αγροτών και οι ίδιοι το ξέρουν καλά».

«Η κυβέρνηση υπονομεύει το μέλλον της ελληνικής γεωργίας»

Ακολούθως σημειώνει ότι «ακόμα, το ελλιπές θεσμικό πλαίσιο για τους Συνεταιρισμούς καθιστά ανίκανη την πλειοψηφία αυτών να στηρίξουν τους αγρότες-παραγωγούς και τους έχει οδηγήσει σε πλήρη αδράνεια και σε εκκαθαρίσεις» και υπογραμμίζει ότι η Κυβέρνηση, «υπονομεύει όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον της ελληνικής γεωργίας, αφού η χώρα προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις για την ΚΑΠ 2021-2028, χωρίς σχέδιο και προτάσεις και ήδη διαφαίνεται ότι θα έχουμε σημαντική μείωση των Ευρωπαϊκών ενισχύσεων ως χώρα».

Κλείνοντας, υπενθυμίζει στον Πρωθυπουργό ότι «οι Έλληνες αγρότες γνωρίζουν τη χρησιμότητα του ΣΑΝΟΥ γιατί εντάσσεται στα καλλιεργητικά τους πλάνα γι’ αυτό και δεν θα πάρουν».

Loading