«Καρφιά» Όλγας Κεφαλογιάννη σε Μυρσίνη Ζορμπά

Αιχμές κατά της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, αφήνει η Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή το ζήτημα των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο.

«Το υπουργείο Πολιτισμού εξακολουθεί να μην απαντά για τα ακίνητα που αποτελούν μνημεία ή αρχαιολογικούς χώρους και εντάχθηκαν στο Υπερταμείο», τονίζει μεταξύ άλλων η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η δήλωση της Όλγας Κεφαλογιάννη:

«Έχουν παρέλθει περισσότεροι από δύο μήνες από τη δημοσιοποίηση της λίστας με 10.119 κωδικούς ακινήτων του δημοσίου που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Ύστερα από σειρά κοινοβουλευτικών ερωτήσεων που καταθέσαμε για τον ακριβή αριθμό και την ταυτότητα των εν λόγω ακινήτων που μεταβιβάστηκαν και ανήκουν στο πολιτιστικό απόθεμα της χώρας, το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε στις 22 Νοεμβρίου ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος.

Μέχρι σήμερα, ωστόσο, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Μυρσίνη Ζορμπά αρνείται να δώσει μία σαφή και ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με το πόσα και ποια ακριβώς ακίνητα από τα 10.119 αποτελούν μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Με τον ίδιο κυνισμό που άφησαν, σε πρώτη φάση, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς να μεταβιβαστούν στο Υπερταμείο, αρνούνται σήμερα να απαντήσουν στα απολύτως εύλογα ερωτήματα των Ελλήνων πολιτών για τα ακίνητα που περιλαμβάνονταν στις αρχικές λίστες.

Η Υπουργός Πολιτισμού οφείλει να καταθέσει άμεσα στη Βουλή τον σχετικό κατάλογο των ταυτοποιημένων ακινήτων που υπάγονται σε καθεστώς εξαίρεσης από τη μεταβίβαση της κυριότητας, νομής και διαχείρισης στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ.

Σε διαφορετική περίπτωση εγείρεται το προφανές ερώτημα: λάθος ή πρόθεση»;​

Loading