«Καρφιά» Κεφαλογιάννη για τα μνημεία που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή τη σημερινή (22/1) ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με την υπόθεση μεταβίβασης ακινήτων αρμοδιότητάς του στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Η αρμόδια τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλλει ότι «παραμένουν εν κρυπτώ τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των επίμαχων μνημείων και αρχαιολογικών χώρων» και ζητά για ακόμη μία φορά τη δημοσιοποίηση του πλήρους καταλόγου.

Αναλυτικά η δήλωση της Όλγας Κεφαλογιάννη:

«Σήμερα, μετά από τέσσερις μήνες εμπαιγμού, η κυβέρνηση αυτοαναιρείται.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ παραχώρησε μακρά συνέντευξη τύπου, για να επαναλάβει όσα αναφέρει η χθεσινή εξουσιοδότηση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) προς τον Υπουργό Οικονομικών.

​ Εξακολουθούν, βεβαίως, να παραμένουν εν κρυπτώ τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των επίμαχων μνημείων και αρχαιολογικών χώρων. Όπως εν κρυπτώ παραμένει και η νομοθετική ρύθμιση που εξαγγέλθηκε για τη δήθεν επίλυση του ζητήματος.

Η κ. Υπουργός όφειλε να παρουσιάσει και τα δύο σήμερα. Διαφορετικά ποιος ο λόγος να παραχωρήσει συνέντευξη; Αποδεικνύεται ότι οι ισχυρισμοί της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ πως η προστασία μνημείων και αρχαιολογικών χώρων τεκμαίρεται από την ισχύουσα νομοθεσία, είναι εντελώς ανυπόστατοι.

Η Νέα Δημοκρατία εδώ και τέσσερις μήνες καλεί την αρμόδια υπουργό να προχωρήσει στο αυτονόητο: στη δημοσιοποίηση του πλήρους καταλόγου των ιστορικών μνημείων και αρχαιολογικών χώρων που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Η αρμόδια Υπουργός, ωστόσο, περιορίζεται σε ψευδείς, καθησυχαστικές ανακοινώσεις.

Το επαναλαμβάνουμε:

Η δημοσιοποίηση του πλήρους καταλόγου των ιστορικών μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, δεν είναι απλώς ζήτημα τήρησης της υπόσχεσης της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ.

Είναι συνταγματική υποχρέωση».​

Loading