Θεοδωράκης: «Η Τουρκία κάνει διπλωματικό πόλεμο για ένα απλό θέμα» (vd)

Ψυχραιμία συνέστησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ελληνική κυβέρνηση «έτσι ώστε να επιστρέψουν άμεσα στα σπίτια τους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί».

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ο επικεφαλής του Ποταμιού, υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα συνηθισμένο περιστατικό που συνήθως έκλεισε πολύ γρήγορα, αλλά τώρα –όπως είπε- η Τουρκία προσπαθεί να κάνει διπλωματικό πόλεμο.

“Αυτά τα θέματα έκλειναν γρήγορα”

«Έχω πάρει το απολυτήριό μου από τον Έβρο. Αυτά τα περιστατικά είναι συνηθισμένα. Πότε παραπατούσε ένας Τούρκος, πότε παραπατούσε ένας Έλληνας και βρισκόμασταν στο αντίπαλο στρατόπεδο. Αλλά το θέμα έκλεινε πολύ γρήγορα» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Τώρα η Τουρκία προσπαθεί να κάνει διπλωματικό πόλεμο με βάση ένα συνηθισμένο περιστατικό. Είναι λάθος δρόμος και θα πρέπει να προσέξει τα βήματά της, γιατί την απομακρύνουν από την Ευρώπη, την απομακρύνουν από τις αξίες του δυτικού κόσμου».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτό που προέχει είναι να επιστρέψουν τα δύο παιδιά στα σπίτια τους και θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη ψυχραιμία και από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης».

Loading