Η ΝΔ μιλά ανοιχτά περί προβοκάτσιας στο συλλαλητήριο

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Ευθέως περί προβοκάτσιας μιλά η ΝΔ για τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας στην πλατεία Συντάγματος και τα οποία αποτέλεσαν την αφορμή ώστε η ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει σε χρήση χημικών.

Μάλιστα διένειμε φωτογραφίες ατόμων που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και τα οποία κρατούσαν καδρόνια και ελληνικές σημαίες.

Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση πως σκοπίμως άφησε «τους συγκεκριμένους τραμπούκους να περπατούν ανενόχλητοι πολύ πριν από την προγραμματισμένη επίθεσή τους».

Αξιοποιώντας τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, η ΝΔ εγκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι μέσω της κυβέρνησης «εργαλειοποιεί ακόμη και την Αστυνομία», για να εξυπηρετήσει τις μικροκομματικές του σκοπιμότητες.

Και γι’ αυτό, συνεχίζει η ανακοίνωση, «φέρει βαρύτατη ευθύνη όχι μόνο το κυβερνητικό δίδυμο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που αρνήθηκε να παραιτηθεί. Αλλά και η ηγεσία της Αστυνομίας που δέχθηκε να εκτελέσει την απαράδεκτη εντολή να γίνει ρίψη δεκάδων δακρυγόνων δίπλα σε χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές με προφανή στόχο να διαλυθεί το συλλαλητήριο». «Η αυταρχική κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν μπορεί άλλο να κρύβεται πίσω από την προπαγάνδα της» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα η ΝΔ θέτει τρία συγκεκριμένα ερωτήματα για την «αναιτιολόγητη και απαράδεκτη», όπως τη χαρακτηρίζει χημική επίθεση της αστυνομίας, ζητώντας απαντήσεις:

  1. Γιατί επέτρεψε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη συγκεκριμένη ομάδα να φτάσει ως τον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ όλοι έβλεπαν επί ώρα τους κουκουλοφόρους να κυκλοφορούν ανενόχλητοι στους δρόμους της πρωτεύουσας κουβαλώντας λοστούς και καδρόνια;
  2. Γιατί ενώ υπήρχαν 2000 αστυνομικοί στο συλλαλητήριο, δεν προχώρησαν εγκαίρως σε προσαγωγές και συλλήψεις των συγκεκριμένων ατόμων, όταν μόλις προσφάτως προσήγαγαν ακόμη και ειρηνικούς πολίτες όταν σήκωσαν ένα πανό κατά τη Συμφωνίας των Πρεσπών απέναντι από το Μέγαρο Μουσική στο οποίο θα μιλούσε ο κ. Τσίπρας;
  3. Και εν τέλει ποιος έδωσε την εντολή να πνίξουν με ληγμένα δακρυγόνα χιλιάδες οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, όταν μια τέτοια ενέργεια θεωρείται αδιανόητη σε διαδηλώσεις με τόσο μεγάλη πυκνότητα και από θαύμα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα;

Όσον αφορά στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν καταδίκασε τα επεισόδια της Κυριακής, κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζουν πως «η ΝΔ καταδικάζει διαχρονικά και πάντα τη βία από όπου και αν προέρχεται.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Μητσοτάκης

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη στελεχών του κόμματος. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, με αντικείμενο τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε αυτές η ΝΔ θα στηρίξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και τον Νίκο Ταχιάο για το δήμο  Θεσσαλονίκης.

Loading