Δένδιας: «Ο πρωθυπουργός λειτουργεί εκτός ορίων πολιτεύματος»

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό ότι για τη συμφωνία με τα Σκόπια λειτουργεί εκτός ορίων του πολιτεύματος εξαπέλυσε ο Νίκος Δένδιας από το βήμα της Βουλής.

Μιλώντας για το Μεσοπρόθεσμο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου για «μυστική διπλωματία», ενώ επισήμανε ότι με δεδομένη τη διαφωνία του Πάνου Καμμένου στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία», η κυβέρνηση δεν έχει την πλειοψηφία που τη νομιμοποιεί να προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας.

«Δεν πρόκειται να πω τίποτα για μια συμφωνία το περιεχόμενο της οποίας δεν γνωρίζω. Όμως, γιατί ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει μυστική διπλωματία; Με ποια εξουσιοδότηση το κάνατε; Το πολίτευμα μας είναι η προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία και εφόσον ο πρωθυπουργός απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής, μπορεί να προχωρήσει σε συμφωνία. Στη περίπτωση όμως, που ο κυβερνητικός εταίρος τοποθετήθηκε κατά των όσων πράττει ο πρωθυπουργός, και πλέον δεν στηρίζει, υπάρχει προηγούμενο και είναι δικό σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

Να ζητήσει η κυβέρνηση νέα εξουσιοδότηση

Υπενθύμισε μάλιστα πως «το 2015, όταν απεπέμφθει ο τότε υπουργός Οικονομικών,  Γιάνης Βαρουφάκης, και μετά το Δημοψήφισμα, που ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε ότι δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη, ήρθε στη Βουλή και ζήτησε εξουσιοδότηση για να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση του. «Μη έχοντας ο κ. Τσίπρας τη βεβαιότητα στήριξης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αισθάνθηκε την ανάγκη να έρθει στη Βουλή και με τυπικό νόμο να ζητήσει να του δοθεί η δυνατότητα να διαπραγματευτεί», τόνισε.

Και κατέληξε: «Τώρα, με δεδηλωμένη την ευθεία αντίθεση του κυβερνητικού εταίρου, αισθάνεται ότι μπορεί να προχωρήσει τη συμφωνία; Τι άλλαξε από τότε;»

 

Loading