Δένδιας: «Με παραμύθια από την Ιθάκη δεν κρύβεται η δυσχερής πραγματικότητα»

Για την έξοδο από το μνημόνιο, το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, τις επερχόμενες εκλογές αλλά και τη Νέα Δημοκρατία μίλησε στη «Real News» ο Νίκος Δένδιας. 

Ο βουλευτής της ΝΔ αρχικά αναφέρθηκε στην περίφημη «καθαρή» έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια λέγοντας πώς «δεν μπορεί να είναι “καθαρή” μια έξοδος όταν προκαταβολικά η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα με νέες περικοπές μέχρι το 2022, όταν έχει συμφωνήσει στη δέσμευση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια και όταν συνοδεύεται από την δέσμευση για εξωφρενικά υψηλά μεγέθη πρωτογενών πλεονασμάτων».

Εν συνεχεία ο κ. Δένδιας μίλησε για το διάγγελμα του κ. Τσίπρα από την Ιθάκη. «Ήταν βαθύτατα διχαστικό και παλαιοκομματικό σε ύφος.  Με παραμύθια από την Ιθάκη δεν μπορεί να αποκρυφτεί η δυσχερής πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, ούτε τα τεράστια λάθη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε όλους τους τομείς».

Τέλος αναφέρθηκε στη διεκδίκηση της κυβέρνησης από την ΝΔ τονίζοντας πώς « η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε στη σχετική συμφωνία με τους δανειστές, με τη  ΝΔ να καταθέτει πρόταση νόμου για το ίδιο ζήτημα την οποία θα μπορούσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να υπερψηφίσουν. Κύρια έγνοια τους είναι να αναβληθεί απλώς για λίγους μήνες η εφαρμογή του μέτρου, ώστε να μη σκιάσει την προεκλογική εκστρατεία τους.

 

Loading