Δένδιας: «η ΝΔ είμαστε κόμμα εθνικής ευθύνης»

«Είμαστε κόμμα εθνικής ευθύνης. Δεν παίζουμε ποτέ με τα εθνικά θέματα, έχουμε υποστεί και πολιτικό κόστος γι’αυτό και δεν μας πειράζει καθόλου» παρατήρησε ο Νίκος Δένδιας από την Αλεξανδρούπολη, όπου παραχώρησε απολογιστική συνέντευξη Τύπου για τη διήμερη περιοδεία του στον Έβρο.

Ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Θράκης του κόμματος σημείωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα λαϊκίσει πάνω στον συναισθηματισμό της στιγμής, διευκρινίζοντας πως δεν πρόκειται να μπει σε καμία συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά όσο διαρκεί αυτό το επεισόδιο.

«Θεωρούμε ότι έχουν γίνει τραγικά λάθη, όχι στο συγκεκριμένο επεισόδιο, αυτό είναι συνέπεια, συνολικά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και δεν το λέμε τώρα. Έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένως και δημοσίως και κατ’ ιδίαν. Αλλά δεν είναι η ώρα τώρα. Τώρα είναι η ώρα να είμαστε όλοι μαζί μονιασμένοι, να φέρουμε τους ανθρώπους μας πίσω» σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ποια είναι τα λάθη της Ν.Δ., που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η ΝΔ έχει συνειδητοποιήσει πως έχει κάνει κατά το παρελθόν», ο κ. Δένδιας αναγνώρισε πως «το επικοινωνιακό δεν ήταν ποτέ το δυνατό της παράταξής μας. Πολλές φορές κάναμε πράγματα και δεν καταφέρναμε με κανέναν τρόπο να τα περάσουμε στην κοινωνία. Δεν ήμασταν πολύ καλοί σ’ αυτό, νομίζω ότι έχουμε γίνει πολύ καλύτεροι, αλλά πάντα σ’ αυτό που ο μέσος άνθρωπος λέει “προπαγάνδα” εμείς δεν το έχουμε σαν δυνατό σημείο».

Έκανε την αυτοκριτική του

Με αυτοκριτική διάθεση παραδέχτηκε πως επί της υπουργίας του δεν εκσυγχρονίστηκαν σημεία εισόδου που θα μπορούσαν να έχουν εκσυγχρονιστεί, όπως στις Καστανιές, καθώς «δεν διαπιστώσαμε τότε την ανάγκη, διότι δεν προβλέψαμε την αύξηση του τουριστικού ρεύματος. Θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει. Θα το κάνουμε τώρα όμως» δεσμεύτηκε.

«Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά»

Κρατώντας χαμηλούς τόνους ο τομεάρχης Θράκης της ΝΔ δήλωσε ότι «υπάρχουν πράγματα στα οποία μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά» διευκρινίζοντας πως δεν επιθυμεί «να μπούμε στον πειρασμό να εξαγγέλλουμε χωρίς να έχουμε τουλάχιστον τη σύμφωνη γνώμη μιας σημαντικής μερίδας των φορέων και του πληθυσμού της περιοχής».

«Θα ήταν πάρα πολύ εύκολο να έρθουμε και να υποσχεθούμε, να ικανοποιήσουμε κάθε αίτημα και κάθε επιθυμία, άλλωστε έχουμε ένα λαμπρό παράδειγμα σ’ αυτό. Η παρούσα κυβέρνηση είτε ως ΣΥΡΙΖΑ είτε ως ΑΝΕΛ έκανε ακριβώς αυτό. Υπεσχέθη τα πάντα στους πάντες, με τη διαφορά ότι δεν έκανε απολύτως τίποτε στο τέλος. Εμείς θέλουμε να έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση. Θέλουμε να έχουμε έναν απολύτως εξαντλητικό διάλογο κι επίσης δεν θέλουμε να επιβάλουμε τις δικές μας απόψεις στις τοπικές κοινωνίες» εξήγησε.

 

Loading