Για «έντιμη λύση» στο Σκοπιανό μιλάει ο Κοτζιάς

Για «έντιμη λύση» στο Σκοπιανό κάνει λόγο ο Νίκος Κοτζιάς στις επαφές του με την πολιτική ηγεσία των Σκοπίων.

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον Σκοπιανό ομόλογό του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (VMRO), Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ενώ είχαν προηγηθεί επαφές τόσο με τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Ταλάτ Τζαφέρι, όσο και με τον πρόεδρο του αλβανικού κόμματος «DUI», Αλί Αχμέτι, με τους οποίους συζήτησε για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σε όλες τις επαφές ο κ. Κοτζιάς κάνει λόγο για μια «έντιμη λύση» που θα έχει διάρκεια στο χρόνο, επαναφέροντας την ελληνική θέση για αλλαγή του συντάγματος των Σκοπίων ώστε να αφαιρεθούν οι αλυτρωτικές βλέψεις.

«Θέλουμε λύση που δεν θα προκαλεί νέες τριβές»

«Θέλουμε λύση που δεν θα αναπαράγει προβλήματα στο μέλλον, που δεν θα προκαλεί νέες τριβές» σημείωσε ενδεικτικά ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών καθώς και ο υπουργός Άμυνας Ράντμιλα Σεκερίνσκα και ο υπουργός Πολιτισμού Ρόμπερτ Αλαγκιόζοφσκι, όπως και ο πρόεδρος της Βουλής της πΓΔΜ, τίμησαν με την παρουσία τους και τη δεξίωση του Ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου Σκοπίων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι.

Loading