«Βολές» Βενιζέλου κατά Γεννηματά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Με καυστικό τρόπο σχολίασε την πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής να αποστείλει πρόταση στον πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Βουλής για Αναθεώρηση του Συντάγματος από την παρούσα Βουλή, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Βενιζέλος, υπογράμμισε ότι δεν ρωτήθηκε από το Κίνημα Αλλαγής για την εν λόγω πρωτοβουλία, η οποία μάλιστα – όπως πρόσθεσε – οδηγεί σε «στρατηγική σύγχυση», διότι την ώρα που η κυβέρνηση βάλλεται για την «επίθεση στους θεσμούς» το Κίνημα απλώνει χείρα βοηθείας σε αυτή.

“Δεν ρωτήθηκε ούτε ο κ. Λοβέρδος”

Επιπλέον, ο πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης επικαλούμενος την ιδιότητα του ως καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, έδειξε την ενόχλησή του για το γεγονός πως δεν τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Λοβέρδος (που επίσης έχει την ίδια ιδιότητα) δεν ρωτήθηκαν από την ηγεσία του κόμματος για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τέλος ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως ακόμη η βάση της παράταξης δεν επιθυμεί συνεργασία του Κινήματος με τον ΣΥΡΙΖΑ αν και πρόσθεσε πως τα εσωτερικά δεν τον ενδιαφέρουν, όσο τον ενδιαφέρει η μεγάλη εικόνα, που είναι η χώρα και η εύρυθμη λειτουργία των Θεσμών και του Κράτους Δικαίου.

Loading