Ανατροπές σε πολλά μέτωπα για τον Αλέξη Τσίπρα

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Την έκπληξη έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, επιλέγοντας την Ανατολική Αττική ως τρίτη εκλογική περιφέρεια- μετά από τη Λάρισα και την Αχαΐα- στην οποία θα είναι υποψήφιος κι όχι κάποιο νομό της Μακεδονίας, της Θράκης ή στο ανατολικό Αιγαίο εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών και της τουρκικής επιθετικότητας.

Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του προσμέτρησαν περισσότερο τον αρνητικό αντίκτυπο, ο οποίος είναι ακόμα και τώρα ορατός, από την εκατόμβη νεκρών στο Μάτι, γι’ αυτό κι επέλεξαν τη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Την ίδια ώρα, επιχαίρουν για την κάθοδο με το ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Ελληνικής Ορμής της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, εκτιμώντας πως χάρη και σε εκείνη θα μπορέσουν να προσελκύσουν κεντροδεξιούς, καραμανλικούς ψηφοφόρους που δεν θέλουν να δουν πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο μεταξύ, υπάρχει ανατροπή στο πρόγραμμα του κ. Τσίπρα για το Σαββατοκύριακο.

Ο πρωθυπουργός δεν θα μεταβεί τελικώς το Σάββατο στη Σύρο, όπως προγραμματιζόταν.

Από την άλλη, κομματικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι θα βρεθεί την Κυριακή στη Φλώρινα, όπως βρισκόταν και στον αρχικό σχεδιασμό.

Όσον αφορά το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας, θα πραγματοποιήσει δράσεις- εκδηλώσεις με εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αγρότες και δημόσιους υπάλληλους στο πλαίσιο των συγκεκριμένων “target groups” στα οποία στοχεύει σε αυτήν την προεκλογική περίοδο, σε αντίθεση με την πορεία προς το λαό που είχε επιλέξει πριν τις ευρωεκλογές.

Δύσκολα σήμερα το Επικρατείας

Σε σχέση με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, παραμένει άγνωστο πότε θα κλείσει, αφού έχει γίνει από επίσημα χείλη γνωστό μόνο το όνομα του επικεφαλής του, του συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού.

Θεωρείται, πάντως, πολύ δύσκολο να ανακοινωθεί σήμερα Παρασκευή με δεδομένο ότι ο κ. Τσίπρας θα επιστρέψει το βράδυ από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Loading