Ήττα Καμμένου στην ΚΟ των ΑΝΕΛ: Δεν τον εξουσιοδοτούν!

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια του Πάνου Καμμένου να αποσπάσει την εξουσιοδότηση των υπουργών και βουλευτών των ΑΝΕΛ για παραίτηση από την κυβέρνηση!

Ο επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ζήτησε να τον εξουσιοδοτήσουν να υποβάλλει τις παραιτήσεις τους και να άρουν –δια του αρχηγού τους- την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή προς κύρωση.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προχώρησε σε αυτήν την κίνηση κατά τη διάρκεια της διευρυμένης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, από την οποία απουσίαζε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Συγκεκριμένα, φέρεται να τους είπε «ζητώ εξουσιοδότηση να πάω στον Τσίπρα να του ζητήσω να αποσύρει τους υπουργούς των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και να μην τους ξανατοποθετήσει στις θέσεις τους».

Μόνο Κόλλια-Τσαρουχά και Κατσίκης στη γραμμή Καμμένου

Ωστόσο, η απόπειρά του αποδείχτηκε αποτυχημένη, καθώς από τους παριστάμενους υφυπουργούς, βουλευτές και στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μόνο η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης συντάχθηκαν με την άποψη του επικεφαλής του κόμματος.

Οι υπόλοιποι εξέφρασαν τη διαφωνία και τις ενστάσεις τους, εκφράζοντας την άποψη ότι η συνεδρίαση θα πρέπει να επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες, με τη συμμετοχή και των στελεχών που απουσίαζαν, όπως η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, και η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Μάλιστα, κάποιοι κατηγόρησαν τον κ. Καμμένο ότι με τους χειρισμούς του έχει οδηγήσει τους ΑΝΕΛ σε στρατηγικό αδιέξοδο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ διεκόπη.

Loading