Χατζηγεωργίου: «Σίγουρη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει και πάλι τη διακυβέρνηση»

Τη βεβαιότητά της για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εθνικές εκλογές εξέφρασε η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου. Σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη Συμφωνία των Πρεσπών και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «επενδύει πολιτικά στο κλίμα αναταραχής και ανασφάλειας».

Σύμφωνα με την ίδια, εξάλλου, η κυβέρνηση ακολούθησε την εθνική γραμμή και προχώρησε σε μία συμφωνία ευνοϊκή για τη χώρα. Υποστήριξε δε, ότι οι πολίτες σύντομα θα κατανοήσουν τα θετικά αυτής της συμφωνίας. Παράλληλα, δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένας φόβος για τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις που φέρουν τον όρο «Μακεδονικό» ή «Μακεδονία» και σημείωσε πως υπάρχει μέριμνα, βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών, για την επίλυση τυχόν ζητημάτων που θα προκύψουν.

«Η ΕΛΑΣ κάνει καλά τη δουλειά της»

Όσον αφορά την έντονη κριτική της ΝΔ -και όχι μόνο- γύρω από ζητήματα ασφάλεια των πολιτών, η κ. Χατζηγεωργίου κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι μεγεθύνει επικοινωνιακά τα όποια προβλήματα, για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

«Δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων, υπάρχουν φαινόμενα, αλλά η ΕΛΑΣ κάνει καλά τη δουλειά της. Η πραγματικότητα δεν είναι τόσο τρομοκρατική όσο την παρουσιάζει η ΝΔ και μερίδα των ΜΜΕ. Οι δείκτες δείχνουν ύφεση της εγκληματικότητας», τόνισε και επιτέθηκε στους υποψήφιους που υποστηρίζει η ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, υποστηρίζοντας ότι υιοθετούν ακριβώς την ίδια ατζέντα.

«Δεν μιλάω μόνο για τον κ. Ταχιάο, αλλά και άλλους υποψήφιους από το χώρο της ΝΔ, που μπαίνουν στην ίδια λογική για να αντλήσουν ψηφοφόρους, ενώ εμφανίζονται και υπερκομματικοί», ανέφερε σχετικά και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι στην ίδια λογική, προσπάθησε να μειώσει πολιτικά την υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου.

«Προσπάθησαν να τη μειώσουν κρύβοντας τις κομματικές τους ιδιότητες και εν τέλει φάνηκε ποιος δεν φοβάται να δείξει την πολιτική του ταυτότητα», σχολίασε.

«Βγάζουμε τη χώρα από την κρίση»

Αναφερόμενη στην οικονομία, είπε πως η πετυχημένη έξοδος στις αγορές με το 10ετές ομόλογο, αποδεικνύει με ξεκάθαρο τρόπο ότι η χώρα απομακρύνεται από τη κρίση.

«Δεν ωραιοποιώ την κατάσταση, υπάρχει ακόμη υψηλή ανεργία αλλά εφαρμόσαμε μία κοινωνική πολιτική που στήριξε την ελληνική κοινωνία» είπε και εξέφρασε την βεβαιότητα πως οι πολίτες θα δώσουν και πάλι στο ΣΥΡΙΖΑ την εντολή διακυβέρνησης της χώρας.

«Βγάζουμε τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια» τόνισε και έκανε λόγο για θετικό κλίμα που δημιουργείται υπέρ της σύγκλισης των λεγόμενων προοδευτικών δυνάμεων. «Οι ηγεσίες στο ΚΙΝΑΛ και στο Ποτάμι δεν θέλουν τη συνεργασία, αλλά το κλίμα, στη βάση του χώρου της κεντροαριστεράς είναι διαφορετικό. Πολλοί πλέον αντιλαμβάνονται την ανάγκη να μπει ένας φραγμός στην επέλαση του νεοφιλελευθερισμού και της άκρας δεξιάς, στη χώρα μας αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο» υπογράμμισε.

Τέλος, με αφορμή την ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας, τόνισε πως και η ίδια ως γυναίκα έχει δεχθεί προσωπικές επιθέσεις, που είχαν στόχο να την πλήξουν ατομικά ως πρόσωπο. «Δέχομαι την κριτική για την πολιτική μου δράση αλλά τα άλλα δεν με αφορούν. Με νοιάζει η κριτική για τις πολιτικές επιλογές μου ή τις θέσεις ευθύνης που έχω αναλάβει και εκεί πρέπει να κριθώ και όχι για το ντύσιμο μου», σημείωσε.

Loading