Χαρακόπουλος: «Το δημογραφικό απειλεί την εθνική μας ύπαρξη»

Την Έκθεση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της, παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Σε δήλωσή του, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι εξέφρασε τις βαθύτατες ανησυχίες του στον κ. Παυλόπουλο «για την ραγδαία δημογραφική συρρίκνωση που παρατηρείται στην χώρα. Τα δεδομένα και οι τάσεις που καταγράφονται αυτή τη στιγμή καταδεικνύουν ότι έχουμε εισέλθει σε μια ταχύτατη καθοδική πορεία, που σε μερικές δεκαετίες μπορεί να απειλήσει την ίδια την εθνική μας ύπαρξη» είπε ο κ. Χαρακόπουλος.

«Οι εξελίξεις θα είναι μοιραίες»

Τόνισε, δε, ότι «σε ένα τέτοιο καταθλιπτικό περιβάλλον, μείωσης των γεννήσεων, συνεχιζόμενης μετανάστευσης των νέων μας, αύξησης του μέσου όρου ηλικίας του πληθυσμού, δεν μπορεί να υπάρξει καμία πραγματική οικονομική και κοινωνική πρόοδος. Ως εκ τούτου, οφείλουμε αρχικώς να συνειδητοποιήσουμε όλοι το μέγεθος του προβλήματος και τις ιστορικές ευθύνες που έχουμε για την επίλυσή του. Χωρίς μια καθολική συστράτευση για την αντιστροφή του ρεύματος της πληθυσμιακής απίσχνασης, που θα έχει ορίζοντα δεκαετιών, οι εξελίξεις θα είναι μοιραίες» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Τέλος ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «ο κ. Πρόεδρος είναι απολύτως ενήμερος για τη φύση και τα μεγέθη του δημογραφικού προβλήματος και συμμερίζεται την αγωνία μας στην αναζήτηση των ορθών επιλογών για την επίλυσή του. Ως εκ τούτου, με διαβεβαίωσε ότι θα είναι, όπως κάνει και ως σήμερα, αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή, και γι’ αυτό τον ευχαριστώ».

Loading