Φωκάς: «Εθνική προδοσία η εκχώρηση της «Μακεδονίας» στους Σκοπιανούς»  

Δελτίο Τύπου για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται για την Μακεδονία και την ονομασία των Σκοπίων απέστειλε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Άρης Φωκάς. 

Ο κ. Φωκάς κάνει λόγο για εθνική προδοσία σε περίπτωση εκχώρησης της «Μακεδονίας» στους Σκοπιανούς και κατηγορεί τους Τσίπρα και Καμμένο για ξεπούλημα της χώρας.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει: «Ο ελληνικός λαός τους τελευταίους μήνες ζει το θέατρο του παραλόγου αναφορικά με το Σκοπιανό. Η ελληνική κυβέρνηση, που διαπραγματεύεται εν κρυπτώ, αφαιρεί τους όποιους διπλωματικούς μοχλούς πίεσης διαθέτει, παραχωρώντας τους στην κυβέρνηση των Σκοπίων. Δηλώνει, μάλιστα, ικανοποιημένη καθώς δια στόματος πρωθυπουργού ‘θα πάρει και δεν θα δώσει’, ωστόσο είναι έτοιμη για έναν μελανό ιστορικό συμβιβασμό» σχολιάζει ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Άρης Φωκάς με αφορμή τις εξελίξεις στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία των Σκοπίων.

«Ο κ. Κοτζιάς δηλώνει πως «ονειρεύεται την υπογραφή αυτής της συμφωνίας σε ένα σημείο στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, με μια ωραία γιορτή», ο  Σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ κάνει δηλώσεις περί «κατ’ αρχήν» συμφωνίας  και  πως η “μακεδονική” γλώσσα και η ταυτότητα των πολιτών της χώρας του “έχουν ήδη διασφαλιστεί από τη σχεδιαζόμενη συμφωνία με την Ελλάδα” και όλα αυτά την ώρα που το ‘όχι’ του Σκοπιανού προέδρου Γκιόργκι Ιβάνοφ για ονομασία erga omnes (έναντι όλων) θέτει νέα δεδομένα» σημειώνει ο κ. Φωκάς, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει καμία στρατηγική από την ελληνική πλευρά, που καλπάζει προς τον τοίχο και στο συγκεκριμένο θέμα εις βάρος της χώρας.

«Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα καταγράψουν μία από τις μελανότερες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, την οποία η κυβέρνηση γράφει αυτή την περίοδο με περισσή επιπολαιότητα» τονίζει ο κ. Φωκάς, υπογραμμίζοντας πως οι δύο συνοδοιπόροι Τσίπρας – Καμμένος στο ξεπούλημα της χώρας πρέπει να σταματήσουν να κρύβονται ο ένας στο Μονακό και ο άλλος μέσα σε μεγαλοστομίες, κενές περιεχομένου, και να ενημερώσουν τους Έλληνες».

 

 

Loading