Υπ. Παιδείας: Καμία σύλληψη μαθητή στο Αγρίνιο

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματων που ήθελαν τις αρχές του Αγρινίου να προχωρούν στις σύλληψη μαθητών και γονέων με την κατηγορία ότι υποκίνησαν την κατάληψη στο σχολείο τους, προχώρησε σήμερα με ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα στην ανακοίνωση διευκρινίζει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εντελώς παράνομο «μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντόπουλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας έχει ως εξής:

«Fake News  η σύλληψη δύο μαθητών στο Αγρίνιο.

Με αφορμή ψευδές δημοσίευμα της ιστοσελίδας Agriniopress -το οποίο αναπαράχθηκε και από άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες- περί δήθεν σύλληψης δύο ανήλικων μαθητών Γυμνασίου σε σχολείο στο Αγρίνιο, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει:

Καμία σύλληψη μαθητή δεν υπήρξε στο Αγρίνιο. Θα ήταν εξάλλου εντελώς παράνομο μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις.

Είναι προφανής ο στόχος τόσο του αρχικού δημοσιεύματος όσο και της αναπαραγωγής του από ορισμένες ιστοσελίδες που δημοσίευσαν την δήθεν είδηση χωρίς να επιβεβαιώσουν αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια».

Loading