«Το μόνο που δεν εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης είναι το παρελθόν»

«Το μόνο που δεν εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης είναι το παρελθόν» δήλωσε η Μαρία Σπυράκη σε συνέντευξή της στο «Capital.gr», θέλοντας να δείξει ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει εξαρτήσεις από επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, επισημαίνοντας πως η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει πλέον εξαντληθεί.

«Η ΝΔ θα επαναφέρει στη χώρα την κανονικότητα»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε πως η μείωση των φορολογικών συντελεστών είναι μία μεθοδολογία, η οποία είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί, προκειμένου να διατηρηθούν ή ενδεχομένως και να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα. «Η Νέα Δημοκρατία είναι η δύναμη που θα επαναφέρει στη χώρα την κανονικότητα” δήλωσε η Μαρία Σπυράκη επισημαίνοντας πως η ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση θα έχει ως στόχο να διατηρήσει τη δημοσιονομική ισορροπία, μειώνοντας τους φόρους και, ταυτόχρονα, αυξάνοντας τη φορολογική συμμόρφωση και αυξάνοντας το μερίδιο, αυξάνοντας την πίτα δηλαδή.

«Ισότιμη η σχέση του Έλληνα με το κράτος»

«Αυτό για να συμβεί, θα συμβεί εφόσον μπορούμε να πείσουμε τους Έλληνες ότι θα πρέπει να αντιλαμβάνονται ισότιμα τη σχέση τους με το Κράτος. Και θα το κάνουμε, γιατί από ένα σημείο και μετά οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους. Και η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει πλέον εξαντληθεί. Είναι σαφές αυτό.

Το βλέπουμε από τους αριθμούς. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών είναι και ένας τρόπος, μία μεθοδολογία, η οποία είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί, προκειμένου να διατηρηθούν ή ενδεχομένως και να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα. Γιατί με φόρους που μπορεί κανείς να αντέξει, μπορεί και να τους πληρώσει. Φόρους, όμως, που κανείς δε μπορεί να αντέξει, δε μπορεί να τους πληρώσει» παρατήρησε.

Ακολούθως εξαπέλυσε προσωπική επίθεση και κατά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως «καταβάλει μία φιλότιμη προσπάθεια να εξαντλήσει όσο χρόνο του απομένει στο Μέγαρο Μαξίμου» χωρίς αυτό να είναι προς όφελος των Ελλήνων.

«Ο Τσίπρας δημιούργησε μια τοξική ατμόσφαιρα στην πολιτική»

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο της ΝΔ, ο πρωθυπουργός δημιούργησε μία τοξική ατμόσφαιρα στην πολιτική επιλέγοντας την πολιτική των συνεχών συγκρούσεων «σε όλα τα μέτωπα και χωρίς στο τέλος της ημέρας να υπάρχει απόδειξη ενοχής για την πλευρά μας, παρά μόνο κατηγορία ότι ταυτιζόμαστε με το παλαιό πολιτικό σύστημα» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Μητσοτάκης δεν έχει να λύσει κανένα λογαριασμό με τη διαπλοκή»

Πρόσθεσε μάλιστα πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει να λύσει κανένα λογαριασμό με τη διαπλοκή. «Δεν έχει να λύσει κανένα λογαριασμό με τη χρηματοδότηση του κόμματός του. Γιατί, απλώς, μείωσε τις δαπάνες του κόμματός μας κατά 70% και το βλέπετε. Δεν έχει να λύσει τίποτα, γιατί είναι βουλευτής πρώτος της δεύτερης περιφέρειας Αθηνών πολλά χρόνια και εξελέγη με τις ψήφους εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων απευθείας. Ως εκ τούτου θα έπρεπε η κυβέρνηση να τα λάβει υπόψη της, όταν ξεκινούσε έναν πόλεμο εφ’ όλης της ύλης. Το μόνο που δεν εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης είναι το παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά.

«Η ασφάλεια στοιχείο της δημοκρατίας»

Η κα Σπυράκη αναφέρθηκε και στα θέματα της ασφάλειας τονίζοντας πως η ασφάλεια είναι στοιχείο της Δημοκρατίας. «Είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι ειδικές ομάδες αστυνόμευσης. Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η περιπολία. Είναι απαραίτητο ο αστυνομικός να κυκλοφορεί στη γειτονιά. Να γίνει ένας επανασχεδιασμός και μία ανακατανομή του προσωπικού. Και, βεβαίως, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας να ενισχυθεί με τον εξοπλισμό και τα απαραίτητα εργαλεία” δήλωσε επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν το κάνει, γιατί έχει ιδεολογικούς λόγους.

Συνταγματική Αναθεώρηση

Παράλληλα, σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό Focus FM, και για το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης η κ. Σπυράκη υπογράμμισε ότι «αν συμφωνήσουμε στη μικρή αναθεώρηση που προτείνει η κ. Γεννηματά, θα στείλουμε στις καλένδες το θέμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και αναθεώρηση Συντάγματος, όπως ξέρετε, δεν μπορεί να γίνεται κάθε τρεις και λίγο.

Θέλουμε να αναθεωρηθεί το άρθρο 16, το οποίο η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρούμε εγκληματικό. Επίσης έχει πολύ μεγάλη σημασία η αναθεώρηση του άρθρου 86, του νόμου περί ευθύνης υπουργών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading