Τζανακόπουλος: «Σε πολιτικό αδιέξοδο η ΝΔ»

«Η Ν.Δ. έχει επιλέξει την πόλωση και την όξυνση διότι δεν έχει κανέναν άλλο τρόπο να αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση καθώς όλο της το αντιπολιτευτικό της αφήγημα έχει καταλήξει σε αδιέξοδο», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του.

«Ο κ. Μητσοτάκης ακριβώς επειδή βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο, επειδή όλο του το αφήγημα έχει καταρρεύσει, θεώρησε ότι μπορεί να ξεφύγει από το αδιέξοδο στο οποίο ο ίδιος οδήγησε τον εαυτό του, μέσω της ακραίας όξυνσης, του ακραίου κιτρινισμού και της παραπολιτικοποίησης της συζήτησης» είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «984».

Δεν θυμάμαι πολιτικό αρχηγό, ο οποίος να έχει κάνει μια τόσο εμπρηστική ομιλία στο ελληνικό κοινοβούλιο» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα εξαγγείλει και άλλα θετικά μέτρα έως τον Οκτώβριο, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι «από τον Αύγουστο του 2018, που βγήκαμε από το μνημόνιο, έχουμε αποκτήσει ένα διευρυμένο πεδίο ελευθερίας κινήσεων» και «εφόσον βεβαιωθούμε ότι η ελληνική οικονομία παράγει δημοσιονομικό χώρο και έχουμε τη δυνατότητα να λάβουμε επιπλέον μέτρα αποκατάστασης των αδικιών, βεβαίως και θα το κάνουμε».

Ερωτηθείς για τις επικείμενες ευρωεκλογές σημείωσε πως «η Ν.Δ. προσπάθησε όλο το προηγούμενο διάστημα να παρουσιάσει μια κυβέρνηση σε κατάρρευση και έναν ΣΥΡΙΖΑ σε αποδρομή» αλλά «οι εντυπωσιακότατες εικόνες από τις περιοδείες του πρωθυπουργού στην Άρτα και την Πρέβεζα, δείχνουν πως έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο, ισχυρό, βαθύ και λαϊκό ρεύμα προόδου και δημοκρατίας το οποίο, θα καταγραφεί νικηφόρα στις 26 Μαΐου».

Για τις δημοσκοπήσεις

Για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα απάντησε πως «οι πραγματικές δημοσκοπήσεις, είναι οι εικόνες που βλέπουμε όταν ο Πρωθυπουργός βγαίνει στον κόσμο. «Είναι μια εικόνα που δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να καταγράψει μια νέα νίκη στις 26 του Μάη, στις ευρωεκλογές. Εκτιμώ ότι και στις δημοτικές εκλογές θα καταγράψουμε μια εξαιρετικά καλή επίδοση» είπε.

Loading