ΣΥΡΙΖΑ: «Οι ‘χορηγίες’ της Siemens θα καταδιώκουν τον κ. Μητσοτάκη για μια ζωή»

Ανακοίνωση για την υπόθεση Siemens εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών και όσα φέρεται να είχε γράψει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Π. Ελευθεριάδης, σε άρθρο του, προ 11 ετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Τα όσα έχει γράψει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Π. Ελευθεριάδης για την υπόθεση Siemens και τα δώρα της εταιρείας στον Κυριάκο Μητσοτάκη εκθέτουν τον αρχηγό της ΝΔ. Ο ίδιος ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του έγραφε σε άρθρο στο «Βήμα» το 2008, το οποίο βρίσκεται ακόμα και τώρα στην προσωπική του ιστοσελίδα για τις εκλογές:

“Στη χώρα μας η κυβέρνηση κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση χωρίς να κάνει καμία έρευνα διακήρυξε ότι οι εξηγήσεις του για την καθυστέρηση πληρωμής των 138.000 ευρώ προς τη Siemens ήταν ‘ικανοποιητικές’. Και όμως, ο βουλευτής παραδέχεται ότι δέχθηκε δωράκι από την εταιρεία. Το δωράκι, ισχυρίζεται, δεν ήταν το συνολικό ποσό, αλλά το ποσό των τόκων που θα έπρεπε να πληρώσει αν έκανε διακανονισμό, όπως όλοι οι απλοί πολίτες. Αν ο τόκος ήταν στο 5% για έναν χρόνο, τότε το δωράκι που δέχθηκε ήταν περίπου 7.000 ευρώ. Είναι κρίμα για τον νέο βουλευτή, διότι και ικανότητες έχει και ήθος. Το σφάλμα του ίσως μικρό. Το θέμα είναι όμως αλλού. Αν η κυβέρνηση έπαιρνε σοβαρά τα θέματα διαφθοράς, θα είχε ξεκινήσει τουλάχιστον κοινοβουλευτική έρευνα, ώστε να διαλυθούν οι όποιες σκιές για τον ίδιο και την πολιτική ζωή γενικότερα”.

Σήμερα που η Siemens έχει επανέλθει στην επικαιρότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δεν έδωσε ποτέ τις εξηγήσεις που του ζητούσε ο κ. Ελευθεριάδης, τι έχει να πει αλήθεια για όλα αυτά; Δεν έχει καταλάβει ότι οι “χορηγίες” της Siemens θα τον καταδιώκουν για μια ζωή; Ας ρωτήσει και τους υποψηφίους του».

Loading