ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Γεωργιάδης δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη χώρα»

Έντονη ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις αναφορές του Αντιπροέδρου της ΝΔ στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Ανδριανούπολη.

«Ο κ. Γεωργιάδης θα έπρεπε να απολογηθεί για αυτά που είπε και να μην απαντά άλλα αντ’ άλλων. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη χώρα, όταν δικαιολογεί τη στάση της Τουρκίας, επιμερίζοντας τις ευθύνες και μιλώντας για «διένεξη Τσίπρα-Ερντογάν».

Αν ο ίδιος δεν το αντιλαμβάνεται, καλό είναι να το αντιληφθεί ο πρόεδρός του κ. Μητσοτάκης» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.

Ο Σύριζα χαρακτηρίζει ως άθλια την αναφορά του κ. Γεωργιάδη για την οποία ζητάει εξηγήσεις από τον κ. Μητσοτάκη

Στη συνέχεια παραθέτει το πλήρες απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα:

«Έπρεπε να ήμασταν πολύ πιο προσεκτικοί, γιατί είναι προφανές ότι κάποια στιγμή κάτι θα έκαναν οι Τούρκοι για να μας πιέσουν να τους δίναμε τους οχτώ. Αυτά τα δύο παιδιά, αιχμάλωτα στην Τουρκία, έχουν πέσει δυστυχώς θύμα της διένεξης Τσίπρα – Ερντογάν.

Δεν φταίνε τα παιδιά σε τίποτα. Εγώ έχω κάνει στρατιώτης εκεί, έχω κάνει τη θητεία μου στην περιοχή και πρέπει να σας πω ότι ήταν πολύ συνηθισμένα μεθοριακού τύπου επεισόδια. Μια – δυο φορές το χρόνο είτε από εμάς είτε από αυτούς γινόντουσαν και λυνόντουσαν ούτε καν σε επίπεδο μεραρχίας».

 

Loading