Συγχαρητήρια από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη συμφωνία

Με ικανοποίηση δέχτηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τη συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ για την  ονομασία των Σκοπίων.

Μάλιστα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έσπευσε να συγχαρεί τους δύο πρωθυπουργούς για τη στάση τους και την προσπάθεια που κατέβαλαν όπως λένε οι Αμερικανοί.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συγχαίρουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και (σ.σ. τον ομόλογό του της πΓΔΜ) Ζόραν Ζάεφ και χαιρετίζουν την ιστορική συμφωνία για την επίλυση της διαφωνίας του ονοματολογικού. Αυτή η επίλυση θα ωφελήσει τις δύο χώρες και θα ενισχύσει την περιφερειακή ασφάλεια και ευημερία. Οι πρωθυπουργοί Ζάεφ και Τσίπρας επέδειξαν όραμα, θάρρος και επιμονή στην προσπάθειά τους για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Χαιρετίζουμε επίσης την αφοσίωση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για τις συνεχείς προσπάθειές που κατέβαλε επί δύο δεκαετίες και πλέον για να τερματιστεί αυτή η διένεξη. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε αυτή τη συμφωνία, όπως ζήτησαν οι δύο χώρες», αναφέρει η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Loading