Στη ΝΔ επιμορφώνονται και ανανεώνονται

Του Χρήστου Τσαλικίδη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τονίσει πολλές φορές ότι για να μπορέσει η ΝΔ να εξελιχθεί και να παραμείνει στην πρώτη γραμμή των αγώνων πρέπει να επιμορφώσει τα στελέχη της, να προσθέσει «νέο αίμα» και γενικά να κάνει… τόπο στα νιάτα, προκειμένου να ανανεωθεί. Στο πλαίσιο αυτό στην αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζουν αδιάκοπα και να επιμορφώνονται, αλλά και να ανανεώνονται!

Σήμερα, για παράδειγμα, ξεκινά ο νέος κύκλος σεμιναρίων της πολιτικής ακαδημίας στελεχών του κόμματος, με στόχο την επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού του κόμματος. Η συγκεκριμένη ακαδημία επαναδραστηριοποιήθηκε το 2016, μετά από χρόνια αδράνειας, κατόπιν οδηγίας του νέου Κυριάκου Μητσοτάκης και μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία 12 κύκλοι σεμιναρίων στους οποίους συμμετείχαν περισσότερα από 740 κομματικά στελέχη.

Κύκλοι της Πειραιώς εξηγούν πως η πολιτική ακαδημία σκοπεύει να παρέχει στα στελέχη τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες ώστε να εκτελούν αποτελεσματικά το απαιτούμενο έργο που κάθε φορά τους ανατίθεται. Με τον τρόπο αυτόν θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν πειστικά και αποτελεσματικά τον πολιτικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας.

«Σημαντική προτεραιότητα» η επιμόρφωση των στελεχών

Όπως σημείωσε σχετικά ο γραμματέας πολιτικής επιτροπής του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης: «Η επιμόρφωση των στελεχών μας αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για εμάς. Η Νέα Δημοκρατία, ως ένα σύγχρονο φιλελεύθερο Κόμμα, αντιλαμβανόμενη την πολυπλοκότητα και τις απαιτήσεις της εποχής λειτουργεί την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών. Στόχο2ς είναι η επιμόρφωση του πολιτικού και στελεχιακού δυναμικού της, ούτως ώστε αυτό να αποκτήσει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στα κυρίαρχα ζητήματα της πολιτικής ατζέντας, αλλά και ως εργαλείο που θα ενισχύσει ποιοτικά τον δημόσιο λόγο των στελεχών του Κόμματος και θα βοηθήσει στην εμβάθυνση της σκέψης τους».

Εμπιστοσύνη, ανανέωση, επαφή με την κοινωνία

Πέρα από την επιμόρφωση, στην αξιωματική αντιπολίτευση δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα και στην ανανέωση η οποία επιτυγχάνεται μέσω του μητρώου στελεχών. Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με στελέχη που επιλέχθηκαν μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία και στάθηκε στη σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει τα κόμματα και οι πολιτικοί να αναπτύξουν με την κοινωνία.

«Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει και μέσα από τα πρόσωπα. Δεν αλλάζει μόνο από την ηγεσία. Δεν αλλάζει μόνο από τις δομές. Δεν αλλάζει μόνο από τις διαδικασίες. Τα πρόσωπα συμβολίζουν την αλλαγή. Διότι τα Κόμματα είναι πάνω από όλα οργανώσεις προσώπων. Και γι’ αυτό αποδίδω τόσο μεγάλη σημασία σε αυτή τη διαδικασία.

Καθώς σιγά σιγά πηγαίνουμε προς τις εθνικές εκλογές. Όποτε κι αν γίνουν αυτές -το Φθινόπωρο, του χρόνου την Άνοιξη, δεν αργούν εν πάσει περίπτωση- αυτή η ανάγκη να εκφράσουμε έναν θετικό λόγο με πρόσωπα τα οποία είναι φρέσκα, τολμώ να πω και άφθαρτα και τα οποία παίρνουν το ρίσκο της συμμετοχής στα κοινά, θα γίνεται ολοένα και πιο επιβεβλημένη» σημείωσε.

«Έχω ένα όραμα…»

Όπως υποστήριξε χρέος του είναι να παρουσιάσει στην ελληνική κοινωνία ένα όραμα, αλλά και ένα σχέδιο για το πως μπορεί η Ελλάδα να γίνει καλύτερη για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. «Η ενασχόληση με τα κοινά εμπεριέχει πάντα την ανάληψη κάποιου ρίσκου. Η δημόσια έκθεση δεν είναι απλή υπόθεση, ειδικά την περίοδο που η πολιτική ζωή γίνεται όλο ένα και πιο τοξική. Η έκφραση δημόσιας γνώμης μπορεί να οδηγήσει σε όλων των ειδών τις αντιδράσεις. Όσοι -και είστε αρκετοί – δραστηριοποιείστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το γνωρίζετε αυτό πολύ καλά.

Η λύση δεν είναι, όμως, να πούμε ότι αυτή η υπόθεση της πολιτικής αφορά κάποιους άλλους και όχι εμάς. Αφορά όλους μας. Και, αν δεν συμμετέχουμε εμείς να αλλάξουμε τα πράγματα, τότε θα συμμετέχουν κάποιοι άλλοι. Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό. Δεν υπάρχει κενό στην πολιτική. Δεν υπάρχει κενό στη ζωή.  Τα κενά γεμίζουν. Το ερώτημα είναι ποιος θα τα γεμίσει. Και εμείς έχουμε επιλέξει σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια ανανέωσης που κάνουμε, να δώσουμε λόγο και ευκαιρίες σε ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν ασχοληθεί ενεργά με τα κομματικά δρώμενα μέχρι σήμερα. Αυτή είναι η ιστορία του μητρώου» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Loading