Σκουρλέτης: «Η Δικαιοσύνη δεν είναι λάφυρο της εκάστοτε κυβέρνησης»

Στα αίτια της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές αναφέρθηκε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως μπορεί να είναι «δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη τη δυνατότητα ανατροπής του αποτελέσματος των ευρωεκλογών».

«Σημασία έχει να οργανώσουμε έτσι τη δουλειά μας ώστε να μπορέσουμε να ανατρέψουμε αυτό το δυσμενές για εμάς αποτέλεσμα», ανέφερε μιλώντας στον RealFM 97,8 ο Πάνος Σκουρλέτης και σημείωσε πως «είναι πιο δύσκολο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Και το λέω με βάση και το γεγονός ότι όλοι γνώριζαν ότι δεν ψηφίζουν για κυβέρνηση την προηγούμενη Κυριακή, αλλά ψηφίζουν θέλοντας να στείλουν μηνύματα στην κυβέρνηση, καθώς και να στείλουν αντιπροσώπους στην Ευρωβουλή».

Για τις ευρωεκλογές

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως οι αιτίες πρέπει να αναζητηθούν όχι μόνο σε σχέση με κάποιες συγκεκριμένες στιγμές της κυβέρνησης, είτε σε σχέση με την καμπάνια του τελευταίου μήνα, αλλά διαχρονικά:

«Το βασικότερο κατά τη γνώμη μου είναι ότι ήταν σε γνώση μας ότι διαχειριζόμαστε, μέσα από μία πολύ μεγάλη αντίφαση, μια πολιτική η οποία δεν ήταν η δική μας. Θεωρώ ότι αυτό έγινε κατανοητό γιατί εμείς δεν υποστήκαμε την κατάρρευση που υπέστησαν άλλα κόμματα είτε εδώ στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Εμείς κλείσαμε τον κύκλο των μνημονίων», σημείωσε.

Συμπλήρωσε δε ότι «αυτό για να εμπεδωθεί ως μία διαφορετική συνείδηση στην κοινωνία ίσως θα ήθελε πολύ περισσότερο χρόνο. Θα έπρεπε να λειτουργήσουν όλα αυτά τα μέτρα τα οποία κάποιοι τα εξέλαβαν ως αποσπασματικά και προεκλογικά, ενώ ήταν και είναι ενταγμένα σε ένα σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας, ένα σχέδιο που παρουσιάστηκε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο».

«Στον τομέα της επικοινωνίας είχαμε μια στρατηγική αδυναμία. Τα έχουμε πει αυτά, το πώς διαμορφώνεται η κοινή γνώμη, ή εν πάση περιπτώσει τι ρόλο παίζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Έχει να κάνει με την ποιότητα της δημοκρατίας μας» υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον διορισμό των δικαστικών αρχών και τις προθεσμίες, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως πρέπει κάποια στιγμή να πάψουμε να αντιμετωπίζουμε τη δικαιοσύνη ως λάφυρο της εκάστοτε κυβέρνησης και εξήγησε: «Σε μία ευνομούμενη πολιτεία και σε μια λειτουργούσα δημοκρατία, με βάση την διάκριση των εξουσιών δεν θεωρώ ότι θα πρέπει να σχετίζεται το θέμα των εκλογών για την ανάδειξη κυβέρνησης με το θέμα της ανάδειξης των νέων δικαστικών αρχών. Γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση αυτή την ανάγνωση κάνει. Λέει «αφήστε τα αυτά αν βγούμε εμείς είναι δικά μας». Η ιδιοκτησιακή αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να μας φοβίσει» .

Loading