Ρ. Σβίγκου: «Επικοινωνιακό πυροτέχνημα το αίτημα Γεννηματά για εκλογές»

«Επικοινωνιακό πυροτέχνημα» αποκάλεσε η Ράνια Σβίγκου το αίτημα της Φώφης Γεννηματά για εκλογές «εδώ και τώρα», σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Greece.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής τονίζοντας πως η επιλογή της αυτή «υποδηλώνει το στρατηγικό αδιέξοδο της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής και την πρόσδεσή της στη ΝΔ».

«Στόχος η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων τον ερχόμενο Αύγουστο»

Η κ. Σβίγκου άσκησε οξεία κριτική και στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τις τελευταίες τοποθετήσεις του για τις εργασιακές σχέσεις, επισημαίνοντας ότι κύριο μέλημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι να επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις μετά τον Αύγουστο του 2018.

«Η προσήλωση μας αυτή τη στιγμή, έχει να κάνει με την ολοκλήρωση του προγράμματος, με την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, τη ρύθμιση για το χρέος και τη συμφωνία για το πλαίσιο της εποπτείας μετά τα μνημόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος έκανε λόγο για «μια καθαρή έξοδο η οποία έγινε εφικτή εξαιτίας του θετικού οικονομικού περιβάλλοντος που διαμόρφωσε η κυβέρνηση, εξαιτίας των συμμαχιών που διαμορφώθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και εξαιτίας ενός διαφορετικού μείγματος πολιτικής, όπου η άσκηση κοινωνικής πολιτικής, ήταν και εξακολουθεί να είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης».

«Κανείς δεν ετοιμάζεται για εκλογές»

Όσον αφορά στα σενάρια διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, η κα. Σβίγκου σχολίασε ότι «κανείς δεν ετοιμάζεται για εκλογές, ούτε αυτοί που τις ζητούν από την αντιπολίτευση, γιατί όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτές θα διεξαχθούν στον συνταγματικά προβλεπόμενο χρόνο, δηλαδή ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία».

Loading