Π. Καμμένος: «Εμείς θα διασφαλίσουμε τη σταθερότητα στη χώρα»

«Θα κάνουμε τα πάντα για να μπορέσει η Ελλάδα να μείνει όρθια», τόνισε ο Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τρίτη (21/5) στην Πάτρα.

«Εμείς θα διασφαλίσουμε τη σταθερότητα στη χώρα, δεν θα συνεργαστούμε ούτε με τους αποστάτες, ούτε με τα άκρα, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να μπορέσει η Ελλάδα να μείνει όρθια, διότι υπάρχουν οι άνθρωποι με τους οποίους μπορούμε να συνομιλήσουμε και είναι μετριοπαθείς άνθρωποι από όλες τις πλευρές, ενώ θα διεκδικήσουμε το να απομονωθούν τα άκρα και να φύγουν από την πολιτική ζωή του τόπου», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους ψηφοφόρους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, λέγοντας:

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ιδίως στα νέα παιδιά, τους 500.000 νέους ψηφοφόρους των 17 ετών, να θυμηθούν ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήμασταν οι πρώτοι στη Βουλή που προτείναμε στην κυβέρνηση την ψήφο στα 17 και το δίπλωμα οδήγησης στα 17, γιατί θεωρούμε ακριβώς τους 17άρηδες και τους 18άρηδες τους καθοδηγητές της κοινής γνώμης μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ, μάλιστα, «17άρηδες και οι 18άρηδες είναι αυτοί τους οποίους προσβάλλουν τα μεγάλα κόμματα».

Επίθεση στη ΝΔ

Ο Πάνος Καμμένος δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση, για την οποία υποστήριξε: «Η σημερινή ΝΔ που ζητάει την ψήφο του ελληνικού λαού είναι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που λέει ότι θα καταργήσει τη 13η σύνταξη, που βγάζει την κ. Ξαφά και λέει ότι θα πρέπει να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτή η ΝΔ δεν έχει σχέση αυτή με τη ΝΔ του κοινωνικού φιλελευθερισμού και του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού».

Με σαφέστατα πιο ήπιο λόγο μίλησε για το κυβερνών κόμμα, λέγοντας ότι «ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο είχαμε ιδεολογικές διαφορές, αλλά συνεργαστήκαμε», ενώ αναφερόμενος στο ΚΙΝΑΛ αναρωτήθηκε «τι σχέση έχει ο Γ. Παπανδρέου, ο Κ. Σημίτης και ο Ευ. Βενιζέλος, που βγάζει στο μπαλκόνι η κ. Γεννηματά, με την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου;».

Όσον αφορά το κόμμα του, είπε ότι οι «είμαστε η πατριωτική δύναμη, η οποία φέρνει κοντά τους ανθρώπους από τη Δεξιά, την Κεντροδεξιά, από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και από την πατριωτική Αριστερά» και τόνισε: «Είμαστε πιστοί στις αρχές και στις ιδέες μας, αλλά πρώτα από όλα είμαστε Έλληνες και το αποδείξαμε με το έργο μας, το αποδείξαμε τα τέσσερα χρόνια που είχαμε τις ευθύνες της κυβέρνησης».

Μάλιστα, σημείωσε πως οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές των ΑΝΕΛ «δεν είναι ούτε τραγουδιστές, ούτε πρωταγωνιστές σε τηλεπαιχνίδια, ούτε άνθρωποι που προέρχονται από τη showbiz, δεν είναι μεταγραφές, αλλά είναι άνθρωποι που έρχονται την ελληνική κοινωνία».

«Καρφί» σε Τσίπρα

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ότι η ψήφος της Κυριακής θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα πρόσφατα μέτρα, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε:

«Αν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα, θα θυμίσω στον κ. πρωθυπουργό ότι δεν θα ήταν πρωθυπουργός αν δεν ήταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Αν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα, ο ελληνικός λαός πρέπει να ψηφίσει πρώτα τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα, σημαίνει ότι θα πρέπει να ψηφίσουν εκείνους που άντεξαν και αυτούς που κράτησαν την κυβέρνηση. Και αυτοί είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Loading