Ποτάμι: «Ο Αμυράς στο δρόμο του Δανέλλη»

Ο Γιώργος Αμυράς ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το Ποτάμι και το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη σχολίασε με αιχμηρό τρόπο αυτή την εξέλιξη, παρομοιάζοντάς τον με τον Σπύρο Δανέλλη, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα «χάρισε» στον ΣΥΡΙΖΑ την απαιτούμενη πλειοψηφία για να παραμείνει κυβέρνηση.

Μάλιστα, το Ποτάμι κατηγορεί τον ανεξάρτητο -πλέον- βουλευτή ότι μόλις προ ολίγων ημερών «ορκιζόταν ότι δεν φεύγει» και προαναγγέλλει τη… μετακίνησή του προς τα «δεξιά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι:

«Ο Γιώργος Αμυράς λίγο πριν ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών αποφάσισε να εγκαταλείψει το Ποτάμι.

Διεκδικεί έτσι να γραφεί στο “δεξιό” πάνθεον, ως ο βουλευτής που διέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποτάμιου. Όπως αντιστοίχως γράφτηκε στο “αριστερό” πάνθεον ο κ. Δανέλλης, ως ο βουλευτής που εγκατέλειψε το Ποτάμι για να σώσει την κυβέρνηση Τσίπρα.

Δανέλλης και Αμυράς είχαν επανειλημμένα δεσμευτεί ότι αν διαφωνήσουν με το Ποτάμι θα παραδώσουν την έδρα τους.

Ειδικά ο κ. Αμυράς μόλις το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης “ορκιζόταν” στα κορυφαία στελέχη του Κινήματος ότι δεν φεύγει από το Ποτάμι. “Εγώ δεν είμαι Δανέλλης”, έλεγε και ξανάλεγε στα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου που ανησυχούσαν για τη στάση του.

Η απόφαση του αυτή στερεί τη δυνατότητα στο Κίνημα μας να συγκροτεί Κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή. Δεν μειώνει όμως τη δύναμη των απόψεων μας, δεν μειώνει τη δύναμη μας στην κοινωνία. Ίσως, αντιθέτως, δίνει την αφορμή σε κάποιους πολίτες να σκεφθούν και να αποφασίσουν. Σε μια εποχή καταστροφής θα γίνουμε όλοι καταστροφείς ή θα παραμείνουμε άνθρωποι;».

Loading