Πιτσιόρλας: «Δρομολογούνται μέτρα ενίσχυσης των πληγέντων στην Κρήτη»

Την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Κρήτη εξετάζει το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία θα εξειδικευθούν, είτε με υπουργική απόφαση είτε με τροπολογία.

Αυτό έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, με αφορμή σχετική τροπολογία της Ν.Δ., την οποία κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός της, Νίκος Δένδιας, με εντολή, όπως είπε, του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιόρλας, μετά από συνεννόηση που είχε με το υπουργείο Οικονομικών, υπήρξε η ενημέρωση ότι θα αναληφθούν άμεσα σχετικές πρωτοβουλίες και πρόσθεσε ότι, σε περίπτωση που υπάρχει κενό, θα επανέλθει η συζήτηση σε άλλο νομοσχέδιο.

Επέμβαση της Πολιτείας ζητά ο Δένδιας

Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας τόνισε την ανάγκη άμεσης επέμβασης της Πολιτείας για την ανακούφιση των πληγέντων στην Κρήτη και πρότεινε να γίνει δεκτή από την κυβέρνηση η τροπολογία του κόμματός του, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, αναστολή όλων των εκτελεστικών μέτρων είτε από το Δημόσιο, είτε από ιδιώτες.

Ο κ. Πιτσιόρλας, αφού επικοινώνησε με το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε ότι ήδη το υπουργείο δρομολογεί λύσεις.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία δυσκολία από πλευράς κυβέρνησης να γίνει αποδεκτή η τροπολογία.

Δείτε επίσης: Κρήτη: Νεκρός ο 61χρονος που είχε χαθεί σε χείμαρρο

Loading