Παππάς: «Η ΝΔ αντιγράφει τα κάλπικα ρεπορτάζ τύπου ΣΚΑΪ»

«Προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι ο Τσίπρας ευθύνεται για την καταστροφή, το κάνουν άγαρμπα, με λύσσα, και με τρόπο που ψυλιάζει και τους ανυποψίαστους, σχολίασε ο Νίκος Παππάς στο ραδιόφωνο του REAL σχετικά με τις ευθείες βολές της αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συντηρεί την κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ συνδέοντας τον με την στάση της αντιπολίτευσης αναφορικά με τις ευθύνες για τις πυρκαγιές.

«Αντιγράφουν τα τηλεοπτικά δελτία και τα κάλπικα ρεπορτάζ τύπου ΣΚΑΪ» εκτίμησε, προσθέτοντας ότι δεν βλέπει το ενδεχόμενο να διακοπεί το επικοινωνιακό εμπάργκο της κυβέρνησης στον ΣΚΑΪ.

«Ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός έχει αποφασίσει να πολιτεύεται με συγκεκριμένο τρόπο και δεν εννοώ την κριτική. Εδώ μιλάμε για σωρεία ψεμάτων και διαστρεβλώσεων, εμάς δεν μας χρειάζεται κάτι τέτοιο» ανέφερε, κλείνοντας το θέμα.

 «Η ευθύνη έχει αναληφθεί»

«Η ευθύνη έχει αναληφθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό εν ονόματι όλων μας και έχουν υπάρξει αλλαγές προσώπων» ανέφερε ο κ. Παππάς, τονίζοντας παράλληλα ότι ακόμα και πρόσωπα που είχαν καλή θητεία, όπως ο κ. Τόσκας, με τη μείωση της εγκληματικότητας, αλλά αυτά τα τραγικά γεγονότα δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει.

Έβαλε εκ νέου κατά της ΝΔ αναφερόμενος σε βαθιά δομικά προβλήματα που έχουν τεθεί και από τους επιστήμονες και δεν έχει ακόμα ακούσει επίσημη τοποθέτηση από τη ΝΔ για την ουσία των πρωτοβουλιών που ξεκινάει τώρα η κυβέρνηση.

«Γιατί η ΝΔ έχει λερωμένη τη φωλιά της και έχει αναπαραχθεί πολιτικά μέσω δοσοληψιών» υπογράμμισε ο Ν. Παππάς.

Σε ερώτηση για αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να ανταπεξέλθει, είπε ότι την αδυναμία των μηχανισμών, μέσω και του περιορισμού των πόρων λόγω της κατάστασης των μνημονίων, την ξέραμε και δώσαμε τη μάχη για να αναστρέψουμε αυτή την πορεία, και με την πρόσληψη 2.000 πυροσβεστών, κάτι που η αντιπολίτευση καταψήφισε.

«Αποφασίσαμε οι Υπουργοί να μη βγαίνουν στα κανάλια»

Για την κριτική περί ανάληψης ευθύνης, υποστήριξε ότι το ζήτημα είναι από εδώ και πέρα τι κάνουμε. «Εμείς θα θέλαμε από τη Νέα Δημοκρατία να μας λέει “προχωρήστε πιο γρήγορα”, και όχι να διυλίζει τον κώνωπα, μακάρι το πρόβλημα να ήταν μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση. Η χώρα ζει μια εθνική τραγωδία και αυτό αξιολογείται ως μη μείζον» συμπλήρωσε.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε οι υπουργοί να μην βγαίνουμε στα κανάλια, ανέφερε ο υπουργός, για να υπάρχει ενημέρωση από τους αρμοδίους με ένα κεντρικό κέντρο πληροφόρησης και να περάσουμε από αυτό το νοσηρό φαινόμενο των ψευδών ειδήσεων, που τέτοιες στιγμές είναι προσβλητικό για τον ανθρώπινο νου, είπε.

«Αυτή η επιλογή καλώς έγινε και έτσι πρέπει να γίνεται σε περιόδους κρίσης» επισήμανε ο υπουργός.

Μιλώντας για τις απαιτούμενες τομές που πρέπει να γίνουν, ανέφερε ότι θα προχωρήσουν οι τομές, ανεβαίνουν οι δασικοί χάρτες, θα ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο και αυτές είναι οι αποτυπώσεις που ανοίγουν τον δρόμο «για να κάνουμε συστηματικά και γρήγορα, με την απόλυτη ευθύνη, να υπερβούμε τις γραφειοκρατικές δυσκολίες, γιατί δεν θα μας συγχωρέσει και εμάς ο κόσμος αν βγούμε σε λίγο και πούμε ότι η διαδικασία κόλλησε».

Ο Ν. Παππάς είπε ότι υπάρχουν τα κατάλληλα νομικά εργαλεία, οι αποφάσεις μεταφέρονται και στο επίπεδο της υπουργικής απόφασης, και με ευθύνη κεντρική θα προχωρήσουμε στις κατεδαφίσεις που ενδεχομένως αλλιώς θα καθυστερούσαν με λόγους μη πρακτικούς, σημείωσε.

Για το ενδεχόμενο ευρύτατης συζήτησης σε πολιτικό επίπεδο για τις κατεδαφίσεις, ο Ν. Παππάς είπε ότι για τις πρώτες 3.000 κατεδαφίσεις, για τις οποίες υπάρχουν και οι αποφάσεις, το θέμα δεν μπαίνει σε συζήτηση, αλλά «πρέπει να βάλουμε το δάκτυλο στην πληγή και αυτή η πληγή είναι η άναρχη δόμηση που κατά το μέγιστο βρίσκεται στην Αττική». Τι θα κάνουμε με τα βουνά που θα κατεβάσουν νερό; Εδώ χρειάζεται γενναιότητα από όλες τις πλευρές, διερωτήθηκε.

«Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές»

Για το ενδεχόμενο εκλογών, ο Ν. Παππάς επανέλαβε ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και η ΝΔ θα πιει όλο το πικρό ποτήρι, να εξηγήσει στους οπαδούς της “τι πήγε στραβά” και η χώρα δεν εκτροχιάστηκε, υπήρξε λύση με το χρέος, και τώρα η χώρα όχι μόνο δεν καταστρέφεται αλλά ανακάμπτει, σημείωσε.

Εκτίμησε ότι η ΝΔ θέλει να ακυρώσει αυτές τις προοπτικές για εκλογικούς λόγους και της απηύθυνε το ερώτημα, να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις; Όταν το ΔΝΤ ζήταγε μέτρα και η ΝΔ μας έλεγε υπογράψτε τα, συνέχισε ο Νίκος Παππάς, εμείς δεν τα υπογράψαμε και όταν κερδίσαμε τα αντίμετρα είχε καταπιεί τη γλώσσα της. Σε αυτή τη φάση επικρίνουν ακόμα και τον Επίτροπο Μοσκοβισί που μιλά για το ζήτημα της μη εφαρμογής μέτρων, τα οποία η ίδια η Νέα Δημοκρατία έχει ενσωματώσει στο πρόγραμμά της. Η ίδια μιλά για περικοπές, αλλά μας λέει αν η κυβέρνηση το κερδίσει να την ειδοποιήσουμε να το αλλάξει. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, ανέφερε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Στο ίδιο πλαίσιο και αναφορικά με τις ενδεχόμενες περικοπές των συντάξεων, ο Ν. Παππάς είπε: «θα θέλαμε να είμαστε σε θέση αυτό να μην εφαρμοστεί. Η πορεία του ΕΦΚΑ είναι καλή και αυτό εξοπλίζει περισσότερο την κυβέρνηση στη συζήτηση για τις συντάξεις» .

Τέλος, δεν θέλησε να σχολιάσει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, απαντώντας ότι ο μόνος αρμόδιος για αυτό είναι ο πρωθυπουργός της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Loading