Παπαδοπούλου για Αντώναρο, Παπακώστα: «Οι πόρτες των ΑΝΕΛ είναι ανοιχτές»

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξή της στον ρ/σ Real FM, ερωτηθείσα αν ισχύει η θέση των ΑΝΕΛ για το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ, με αφορμή την κινητικότητα που παρατηρείται, απάντησε: «Η θέση των ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό είναι πάγια. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ένα όνομα που να εμπεριέχει τον όρο “Μακεδονία” ή παράγωγο αυτού. Το κράτος των Σκοπίων θα πρέπει να αποδεχθεί μια συνολική συμφωνία, δηλαδή αλλαγές στο Σύνταγμα, αλλαγή στις ταυτότητες, ένα όνομα έναντι όλων. Σε κάθε περίπτωση οι ΑΝΕΛ δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω σε βασικά ζητήματα και πάγιες θέσεις μας. Για εμάς ο πυρήνας του αλυτρωτισμού του γειτονικού κράτους βρίσκεται στο όνομα».

Είπε ότι οι ΑΝΕΛ θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο και χωρίς εκπτώσεις τη θέση τους για «όχι» στη χρήση του όρου Μακεδονία ή παράγωγου αυτού για το όνομα της γειτονικής χώρας, και στο ενδεχόμενο να ζητηθεί πλειοψηφία 180 βουλευτών εάν υπάρξει συμφωνία για το «Μακεδονικό».

Η κ. Παπαδοπούλου απέδωσε τις εντάσεις μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, καθώς και τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για λήξη της συγκυβέρνησης στις εκλογές, στις ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων, προσθέτοντας: «Οι εντάσεις, όμως, είναι άκαιρες αυτήν τη στιγμή. Τα κόμματα που αποτελούν τη συγκυβέρνηση πρέπει να είναι προσηλωμένα στην έξοδο από το καθεστώς των μνημονίων και στον τρόπο με τον οποίο θα ρυθμιστεί το χρέος».

Ως προς την παραπομπή του κ. Κατσίκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του στο θέμα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, επανέλαβε ότι εισηγητής των ΑΝΕΛ ήταν ο κ. Λαζαρίδης και ότι ο κ. Κατσίκης χρησιμοποίησε προσωπικά επιχειρήματα, προβαίνοντας ταυτόχρονα και σε διευκρινιστικές δηλώσεις ότι δεν ταυτίζει την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία, και πρόσθεσε: «Οι περισσότεροι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν την παραπομπή του έχουν συμμετάσχει στις εντάσεις σχετικά με ιδεολογικά και κοινωνικά ζητήματα. Ωστόσο, η κυβερνητική συνεργασία των δύο κομμάτων δε βασίστηκε στην ιδεολογική ταύτιση».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο συνεργασίας των ΑΝΕΛ με στελέχη όπως η κ. Παπακώστα και ο κ. Αντώναρος που διεγράφησαν από τη ΝΔ, η κ. Παπαδοπούλου απάντησε: «Οι ΑΝΕΛ από την πρώτη μέρα είμαστε και παραμένουμε ένα κίνημα με σαφή ιδεολογικοπολιτικό προσανατολισμό και συγκεκριμένη ταυτότητα, αναφερόμαστε στο πατριωτικό και κοινωνικό κέντρο. Οι πόρτες των ΑΝΕΛ είναι ανοιχτές για όποιον συμβαδίζει ή ταυτίζεται με τις θέσεις μας. Το Κίνημά μας είναι ανοιχτό στην κοινωνία, ανοιχτό σε όποιον μπορεί να υποστηρίξει τις αρχές και τις θέσεις που εκφράζουμε».

Τέλος, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες, επισημαίνοντας ότι «ο ρόλος της μητέρας είναι καθοριστικός τόσο για το θεσμό της οικογένειας όσο και για τη συνοχή του κοινωνικού ιστού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading