Παπαδημούλης: «Το ΝΑΤΟ να κάνει περισσότερα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς»

Να εγκαταλείψει «τη στάση του Πόντιου Πιλάτου» και να «κάνει περισσότερα στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών» καλεί το ΝΑΤΟ ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει στη Real News, ότι η ελληνική κυβέρνηση «συνεχίζει την πίεση και διευρύνει τα διπλωματικά και πολιτικά της ερείσματα, ανακινώντας διαρκώς το ζήτημα της απελευθέρωσής τους, ενώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές κινούμαστε συντεταγμένα και πιέζουμε τους εταίρους μας για να λυθεί το ζήτημα».

«Η τροπολογία άρει τις δήθεν δικαιολογίες»

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά, πως «η τροπολογία που πέρασε η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα λαμβάνουν επίδομα αλλοδαπής, αναμένεται να ενισχύσει την πίεση προς την τουρκική πλευρά και να άρει τις δήθεν δικαιολογίες της τουρκικής Δικαιοσύνης για την παράνομη κράτησή τους».

Η σημασία της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ

Όσον αφορά την επικείμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ο κ. Παπαδημούλης τονίζει ότι αυτή «έρχεται σε μια κρίσιμη χρονικά περίοδο, τόσο για τα Βαλκάνια, όσο και συνολικά για την ευρύτερη περιοχή, με τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το Μακεδονικό να αποτελεί ίσως το σημαντικότερο θετικό νέο, δημιουργώντας μια ισχυρή δυναμική συνεργασίας και ασφάλειας στα Βαλκάνια».

Loading