Ο Τσίπρας… τάζει προσλήψεις κάθε χρόνο στην υγεία

Στη «μεγάλη μάχη» που έδωσε η κυβέρνηση «για να αναστήσει το σύστημα της δημόσιας υγείας» αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου στη Λευκάδα, εξαγγέλλοντας πως «τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα έχουμε 2.500 προσλήψεις κάθε χρόνο στο χώρο της Υγείας».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να σταματήσει το «πάρτι» στον χώρο της Υγείας και τη διαφθορά. «Διώξαμε από το ναό της Υγείας τους ποντικούς που ροκάνιζαν τα κονδύλια ώστε να μην μπορεί ο λαός να έχει ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα Υγείας», είπε.

«Το υπέρτατο αγαθό είναι η ζωή»

Αναφέρθηκε επίσης στην αντίληψη που υπήρχε «ότι η αγορά θα αποφασίζει για το ποιος θα ζήσει και το ποιος θα πεθάνει». «Εμείς πιστεύουμε ότι το υπέρτατο αγαθό είναι η ζωή» επισήμανε για να συμπληρώσει ότι η κυβέρνηση άνοιξε «τις πόρτες των νοσοκομείων σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας».

«Καταβάλαμε μια πολύ δύσκολη πρωσπάθεια μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Τα έργα μας είναι όμορφα όχι οι φάτσες μας. Ωραία είναι τα έργα μας και η προσπάθεια μας να δώσουμε ανάσα στους πολλούς» συνέχισε.

«Ξανθός και Πολάκης έκαναν πράξη το όραμά μας»

Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι «σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμα τα νοσοκομεία Καρπάθου και Χαλκίδας» και εξήρε το έργο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη «γιατί κατάφεραν να κάνουν πράξη το όραμά μας για μια δημόσια Υγεία καλύτερη για τους πολλούς».

«Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία δεν είχαμε πάντα εμείς τη δυνατότητα να παίρνουμε τις αποφάσεις Παραλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη και μια κοινωνία λεηλατημένη. Από εδώ από τα Ιόνια νησιά δώσαμε τον Αύγουστο του 2018, το μήνυμα ότι η χώρα γυρίζει σελίδα και μπορούμε με ελεύθερα τα χέρια να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως η κυβέρνση «έχει όραμα και σχέδιο να ανασυγκροτήσει το κοινωνικό κράτος, το σύστημα Υγείας για τους πολλούς για τους οποίους έχουμε υποχρέωση να δουλεύουμε».

«Είμαι ευτυχής που μπορώ ως Πρωθυπουργός να εγκαινιάσω ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο που αξίζει στους αγώνες του λαού της Λευκάδας, στολίδι για την ευρύτερη περιοχή» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «η Λευκάδα είναι ένα νησί αγώνων για την ελευθερία που πολλές φορές κατακτήθηκε αλλά ποτέ δεν έχασε την ελληνικότητά του στην πρώτη γραμμή της αντίστασης και του δημοκρατικού αγώνα».

«Η ιδεολογία μας είναι πιο κοντά από κάποιους άλλους»

Αναφερόμενος στον Μητροπολίτη Λευκάδος είπε ότι «η δική μας ιδεολογία είναι πολύ πιο κοντά από αυτά που πρεσβεύουν και κάνουν όσοι κάνουν μεγάλους σταυρούς». Σημείωσε ακόμη πως «κάναμε δεκτό αίτημα των κοινωνικών φορέων του νησιού να ονομάσουμε το νέο νοσοκομείο “Ξενοφώντας Γρηγόρης”» από τον γιατρό «που υπηρέτησε τον τόπο με ανιδιοτέλεια και με αφοσίωση». Όπως είπε, ο Ξενοφώντας Γρηγόρης μετά την εισβολή των ναζί ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση από τη θέση του γραμματέα του ΕΑΜ Λευκάδας. Φυλακίστηκε από το κατοχικό κράτος και από το μετεμφυλιακό κράτος και εκλέχτηκε βουλευτής με την ΕΔΑ το 1963 και το 1964 και στη διάρκεια της δικτατορίας εξορίστηκε. «Αγάπησε τη Λευκάδα είτε αγωνιζόμενος κατά του κατακτητή είτε φορώντας τις χειροπέδες της μισαλλοδοξίας. Αφιέρωσε τη ζωή του για τους πολλούς» κατέληξε.

Loading