«Ξορκίζει» το 4ο μνημόνιο ο Τζανακόπουλος

Την πορεία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018 υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με συνέντευξη του στην ιστοσελίδα cnn.gr.

Όπως σημειώνει «τα μέχρι στιγμής δεδομένα δικαιώνουν την πρόβλεψη της κυβέρνησης ότι σύντομα η χώρα θα βρίσκεται εκτός μνημονίων».

«Δεν υπάρχει τρόπος να προεξοφλήσει κανείς την παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας» λέει για την μετά-μνημονιακή εποχή, εκτιμά πάντως πως θα ισχύσουν και για την Ελλάδα οι κανόνες εποπτείας που ισχύουν για όλες τις χώρες της ευρωζώνης.

«Τέταρτο μνημόνιο δεν υπάρχει, το μοναδικό μνημόνιο που υπάρχει είναι στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, τι μας λέει; ότι θέλει να εξαρτήσει τις μεταρρυθμίσεις με το χρέος» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος στη συνέντευξη του.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος επαναλαμβάνει πως αμέσως μετά και την τυπική λήξη του προγράμματος θα εκκινήσουν οι συζητήσεις που θα αφορούν στο πλαίσιο ρύθμισης του ελληνικού χρέους.

Ερωτηθείς για τους πλειστηριασμούς, ο υπουργός Επικρατείας επαναλαμβάνει πως «η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι θεσμοθετημένη από το νόμο Κατσέλη-Σταθάκη και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας των δανειοληπτών». Ωστόσο ο κ. Τζανακόπουλος στέλνει μήνυμα στους στρατηγικούς κακοπληρωτές και σε εκείνους που έχουν τη δυνατότητα και δεν πληρώνουν τα δάνεια τους. «Θα προστατεύσουμε τη λαϊκή κατοικία με κάθε τρόπο» είπε και πρόσθεσε πως στον αντίποδα δεν θα προστατευτούν εκείνοι που χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους, έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό και προκάλεσαν σε ένα βαθμό το πρόβλημα.

Σε ερώτηση για το κοινωνικό μέρισμα , επανέλαβε πως η κυβέρνηση κατάφερε και φέτος μέσω του υπερ-πλεονάσματος να ενισχύσει από την πρωτοβουλία της κυβέρνηση 3,5 εκατομμύρια πολίτες που είχαν άμεση ανάγκη.

Υπογράμμισε πως το κοινωνικό μέρισμα της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν προεκλογική κίνηση δεν αντιστοιχούσε στις πραγματικές δυνατότητες της οικονομίας, καθώς ήταν αποτέλεσμα δανεισμού του ελληνικού δημοσίου. Ο κ. Τζανακόπουλος επίσης είπε πως δεν αφορούσε οριζόντια πολίτες που είχαν ανάγκη , αλλά ομάδες που αποτελούσαν τον κορμό της εκλογικής πελατείας της ΝΔ. «Η Ελλάδα δεν είχε πιάσει τους στόχους του προγράμματος –όταν δόθηκε το κοινωνικό μέρισμα από τον Αντώνη Σαμαρά- και αυτό εμείς το βρήκαμε μπροστά μας στη διαπραγμάτευση» πρόσθεσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Loading

Αφήστε μια απάντηση