Ν. Παππάς: «Ξαναστήνουμε τη χώρα στα πόδια της»

«Ξαναστήνουμε τη χώρα στα πόδια της» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Τηλεπικοινωνιών, Νίκος Παππάς, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Σπάρτη.

Όπως σχολίασε: «Φτάνουμε στην ολοκλήρωση του προγράμματος, φτάνουμε σε μια καθαρή έξοδο. Και καθαρή έξοδος σημαίνει ότι δεν πάμε σε ένα υβριδικό μνημόνιο, κάτι που είχε διακηρυγμένο η κυβέρνηση Σαμαρά και κάτι που θέλει και η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς νιώθει άβολα με την καθαρή έξοδο».

Μιλώντας για τα πλεονάσματα, είπε ότι «αυτά τα οποία εμείς πετύχαμε είναι στο μισό σε σχέση με αυτά που είχαν συμφωνήσει να εξυπηρετήσουν αυτοί που μιλούσαν για success story το 2014».

Παράλληλα, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι «κάποιοι λένε ότι με τη λήξη του προγράμματος, πήραμε μέτρα, αλλά όχι λεφτά, όμως ισχύει ο αντίθετο». Η Ελλάδα, όπως είπε, «κέρδισε από τη ρύθμιση του χρέους, γιατί μειώσαμε τις υποχρεώσεις και την ίδια ώρα αποκτάμε μεγαλύτερη ελευθερία στην επιλογή και εφαρμογή πολιτικών».

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «όσοι λένε ότι παίρνουμε μέτρα, αλλά όχι λεφτά, είναι αυτοί που πραγματικά θα ήθελαν ένα νέο μνημόνιο, γιατί έχουν ένα πρόγραμμα που δεν μπορεί να επιβληθεί στον ελληνικό λαό, χωρίς εξωτερικό καταναγκασμό.»

Όσον αφορά στην επόμενη ημέρα μετά τη λήξη του προγράμματος, ο Νίκος Παππάς είπε ότι «τίθενται συγκεκριμένα ορόσημα, όπως αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων, διανομή μερίσματος, διαχείριση του δημοσιονομικού χώρου που προκύπτει, ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, για μειώσεις φόρων» και θα δούμε, είπε χαρακτηριστικά σε αυτό το σημείο, «και τι θα γίνει με την εφαρμογή των μέτρων του 2019 και 2020».

«Κληρονομήσαμε προβλήματα πολλών δεκαετιών»

Όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική, είπε ότι «η κυβέρνηση κληρονόμησε προβλήματα πολλών δεκαετιών» και συνέχισε: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι το πρόβλημά μας είναι η Τουρκία, που κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο, που αμφισβητεί το καθεστώς στο Αιγαίο όπως προκύπτει από τις διεθνείς συνθήκες». «Όποιος δεν το παραδέχεται αυτό», πρόσθεσε «είτε είναι υποκριτής, είτε άσχετος», αλλά ως χώρα τόνισε, «δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading