Ντιμιτρόφ: «Έσχατη λύση οι πρόωρες εκλογές»

Ως «έσχατη λύση» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην πΓΔΜ, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Ντιμιτρόφ τονίζοντας ότι αυτό θα συμβεί μόνο αν «όλα τα άλλα αποτύχουν», ενώ παράλληλα κάλεσε την Βουλή να αποφασίσει αν θα εγκρίνει τις συνταγματικές αλλαγές ακολουθώντας τη βούληση του λαού, αλλά και τα προβλεπόμενα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Ντιμιτρόφ υπογράμμισε πως πράγματι η προσέλευση στις κάλπες κατά το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτέμβρη ήταν πολύ χαμηλή, αλλά πρόσθεσε πως «υπήρξαν 609.000 πολίτες που είπαν «ΝΑΙ». Αυτή είναι η πλειοψηφία και θέλουν να πάει μπροστά η «Μακεδονία». Οι συζητήσεις στη Βουλή επίκεινται. Είμαστε αντιμέτωποι με μια ιστορική απόφαση. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούμε να παρακάμψουμε τη διαφωνία για το όνομα στο δρόμο προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Εναπόκειται στη Βουλή να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει τη βούληση του λαού. Αυτό είναι το κλειδί και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε αν θέλουμε να προχωρήσουμε».

Επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ τόνισε ότι «η μόνη φορά που ψήφισαν περισσότεροι πολίτες της χώρας «ΝΑΙ» ήταν το 1994 κατά την εκλογή του Κίρο Γκλιγκόροφ στην προεδρία της πΓΔΜ».

Loading