Νοτοπούλου: Δέχθηκα απίστευτη λάσπη – Με προσέβαλε

“Τα ανοιχτά ζητήματα είναι πολλά μπροστά μας” δήλωσε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας στον Realfm 97,8.

“Εδώ υπάρχει το φαινόμενο να θέλουμε νέοι άνθρωποι να εμπλακούν στην πολιτική και από την άλλη να τους κατηγορούμε ως μη έτοιμους και μη έχοντες εμπειρία. Βέβαια, ομολογώ αυτό που συνέβη δεν με βρήκε προ εκπλήξεως. Φυσικά και μας σάστισε και προσωπικά με στεναχώρησε και με προσέβαλε, ήταν μια απίστευτη λάσπη.

Πρέπει να διακρίνουμε δύο ζητήματα, η ταχύτατη διάδοση των fakenews και να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, και πρωτίστως ο χώρος της δημοσιογραφίας και νομίζω το έκαναν τις επόμενες ημέρες, και δεύτερον το πως ο σεξισμός και η σχέση εξουσίας αναπαράγονται σε απόλυτη ταύτιση με ακροδεξιές επιθέσεις.

Έχουμε μια σαφέστατη επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά έτσι όπως την βίωσα και την αντιλαμβάνομαι ήταν ξεκάθαρη ακροδεξιά επίθεση σε κάθε γυναίκα που τολμά να παρεμβαίνει στο πολιτικό σκηνικό. Όμως, ούτε εμένα ούτε κάποιον άλλον δεν θα μας λυγίσουν” δήλωσε η κ. Νοτοπούλου σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν για την υπουργοποίησή της και τις επιθέσεις που δέχθηκε.

“Διπλωματική επιτυχία” η συμφωνία των Πρεσπών

Ερωτηθείσα για τη Συμφωνία των Πρεσπών απάντησε ότι “Ομολογώ όχι ότι είμαι μέλος αυτής της κυβέρνησης, αλλά ως Θεσσαλονικιά, αισθάνομαι αρκετά αισιόδοξη με την επίλυση αυτού του θέματος.
Πρόκειται για μια διπλωματική επιτυχία, ξέρετε εδώ πάνω έχουμε ταλανιστεί πάρα πολύ και ως πόλη αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης από τα σύνορα με την κλειστή λογική, κατάλοιπα του ψυχροπολεμικού κλίματος που υπήρχε.
Επομένως, νομίζω ότι και ο κόσμος στην περιοχή αρχίζει και αντιλαμβάνεται πια όταν έρχονται σε γνώση του τα πολλαπλά οφέλη για την Βόρεια Ελλάδα και μπορώ να αναφέρω κάποια από αυτά. Διασφαλίζουμε απόλυτα την Ιστορία και το παρελθόν μας, δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαιότητα, η Μακεδονία είναι ελληνική και η γειτονική χώρα θα ονομάζεται, με την ολοκλήρωση της Συμφωνίας, Βόρεια Μακεδονία, η γλώσσα τους ανήκει στην οικογένεια των νότιων σλαβικών χωρών, δεν αναγνωρίζεται το μακεδονικό έθνος, όπως κάποιοι έσπευσαν να παραπλανήσουν τον ελληνικό λαό και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αμφισβήτηση των συνόρων”.

“Γνωρίζουμε καλά ότι μια διπλωματική συμφωνία είναι προϊόν ενός ειρηνικού συμβιβασμού. Δεν πρόκειται για αναγνώριση του μακεδονικού έθνους σε καμία περίπτωση, αντιθέτως από εκεί που στα διαβατήρια τους αναγραφόταν ότι είναι Μακεδόνες, τώρα θα αναφέρεται ξεκάθαρα και εμφανώς ότι είναι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και επίσης αναφέρεται ρητά ότι η γλώσσα τους δεν είναι αυτοτελής αλλά ανήκει στην οικογένεια των νοτίων σλαβικών” συμπλήρωσε.

“Οι αντιδράσεις συρρικνώνονται όσο περνάει ο καιρός”

“Υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, οι οποίες συρρικνώνονται όσο περνάει ο καιρός και αυτό οφείλεται ακριβώς στο ότι οι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται πως το να έχουμε συνεργασία, συνδέσεις και κοινή ενδοχώρα στην περιοχή των Βαλκανίων, καθιστά τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία και τη Θράκη ηγέτιδα δύναμη” τόνισε.

“Να σταθούμε στον ρόλο που παίζει η αξιωματική αντιπολίτευση που είναι αν μη τι άλλο περίεργος, με την υποστήριξη των συλλαλητηρίων, τα οποία είχαν ακραία στοιχεία ιδιαίτερα την περίδο της έναρξης της ΔΕΘ” υπογράμμισε.

Loading