ΝΔ: «Ώρα να χυθεί φως στις σκιές της κυβέρνησης στο Προσφυγικό»

Να «χυθεί φως» και «να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια» για το Προσφυγικό ζητούν ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κώστας Καραγκούνης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης:

«Για πολλοστή φορά, έχουμε μια Κυβέρνηση που δεν εστιάζει στην ουσία των καταγγελιών, αλλά απαντά με δίωξη των καταγγελλόντων. Συνεχίζει να μη δίνει κανένα στοιχείο για το πού έχουν πάει τα 1,6 δισ. ευρώ του Προσφυγικού. Εξακολουθεί να μην εξηγεί τι φταίει και χιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να ζουν σε hot spots ντροπής και προσβολής για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει τον έλεγχο των καταγγελιών.  Ήρθε η ώρα να χυθεί φως στις σκιές της Κυβέρνησης γύρω από τη διαχείριση του Προσφυγικού».

Τι είπε ο Κώστας Καραγκούνης για το Προσφυγικό:

«Μετά τις αλλεπάλληλες  παραιτήσεις και αποπομπές κυβερνητικών αξιωματούχων, τις καταγγελίες τους για αδιαφανείς διαδικασίες και διασπάθιση κοινοτικών πόρων, εγείρεται μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα.

Πρέπει να γίνει το αυτονόητο. Η Δικαιοσύνη να ελέγξει τις καταγγελίες και να διαταχθεί άμεσα  εισαγγελική έρευνα ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια».

Loading