ΝΔ: Επαφές με απόστρατους για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παράνομα στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στη Βουλή στελέχη του κόμματος με εκπροσώπους των αποστράτων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος, και ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας,  Αναστάσιος Δημοσχάκης, καθώς και οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Αποστράτων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ) και των Ομοσπονδιών των Αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τι συζητήθηκε για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε πλήρης ενημέρωση για τις ενέργειες που έχει κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση σε όλα τα επίπεδα και ο αρχηγός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, για το ζήτημα της παράνομης κράτησης των δύο στρατιωτικών στην Τουρκία.

Ανταλλάχθηκαν απόψεις για το πώς θα ευαισθητοποιηθεί η διεθνής κοινή γνώμη, αλλά και το πώς μπορούν από την μεριά τους οι απόστρατοι με παρεμβάσεις τους στους ομολόγους τους (βετεράνους) σε διεθνή fora, αλλά και μέσω Οργανισμών του ΝΑΤΟ κι άλλων Ευρωπαϊκών Οργανισμών να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία, ώστε η γειτονική χώρα, συνεχώς εγκαλούμενη, να αναγκαστεί να απελευθερώσει τα δύο στελέχη του Ελληνικού Στρατού τα οποία κρατά παράνομα.

Loading