ΝΔ: «Η αύξηση του κατώτατου μισθού άργησε γιατί η κυβέρνηση διέλυσε την οικονομία»

Με αφορμή τις σημερινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων ότι «το έκανε ανάμεσα στους χειροκροτητές υπουργούς του σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξεχάσουμε οι Έλληνες το εθνικό λάθος της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Επίσης η Πειραιώς προσθέτει ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού έπρεπε να είχε «δοθεί από το 2017, όπως προέβλεπε νόμος που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον οποίο είχε καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος σημειώνει ότι «η αύξηση του κατώτατου μισθού βεβαίως καθυστέρησε γιατί η κυβέρνηση διέλυσε την οικονομία με την υπερφολόγηση και την ανεύθυνη πολιτική της. Όπως καθυστέρησε και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για την οποία πρώτη είχε δεσμευθεί η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε κάθε περίπτωση πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις μισθών επιτυγχάνονται μέσα σε μια οικονομία που αναπτύσσεται με ισχυρούς ρυθμούς, προσελκύει επενδύσεις και ευνοεί τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Και αυτό μόνο μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μπορεί να πετύχει».

Loading