«Να μην προκαλέσει περαιτέρω ζημιά στα εθνικά συμφέροντα ο Τσίπρας»

«Είτε το ΚΥΣΕΑ συζήτησε και αποφάσισε κάποια πολύ σημαντικά θέματα για τα οποία έπρεπε να ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί αμέσως μετά την ολοκλήρωση του, είτε το ΚΥΣΕΑ έγινε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους και για να βγει ο κ. Τσίπρας να μιλήσει», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Χρηστίδης σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας «στις λίγες ημέρες που θα είναι ακόμα πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός ώστε να μην προκαλέσει καμιά περαιτέρω ζημιά στα εθνικά συμφέροντα», ενώ ανέφερε πως δεν υπάρχει ενημέρωση για το τι συζήτησε ο κ. Τσίπρας με τον Ερντογάν στην Άγκυρα, «παρά το γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά το έχει ζητήσει επανειλημμένως».

«Για κάθε Έλληνα το κρίσιμο είναι το πώς διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα»

Παράλληλα, ανέφερε πως «για κάθε Έλληνα το κρίσιμο είναι το πώς διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα. Kαι τα εθνικά μας συμφέροντα διασφαλίζονται με συναίνεση – συνεννόηση. Στην πρώτη γραμμή του προβλήματος είναι η Κύπρος. Είναι μια συζήτηση που πρέπει να ανοίξει επιτέλους από όλα τα κόμματα γύρω από το τι πιστεύουμε για την ανακήρυξη της ΑΟΖ και το τι περιλαμβάνεται σε αυτήν. Το κρίσιμο είναι το πώς μπορούμε να χαράξουμε μια στρατηγική».

«Η Φώφη Γεννηματά ήταν η πρώτη πολιτική αρχηγός η οποία πριν την σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, πριν μιλήσει ο κ. Μητσοτάκης και πριν δούμε να εξελίσσονται οι δηλώσεις του State Department, έκανε μία δήλωση στην οποία έλεγε το αυτονόητο. Ότι η προκλητικότητα της Τουρκίας έχει ξεπεράσει οποιοδήποτε όριο και ότι οφείλουμε να εξετάσουμε κυρώσεις σε επίπεδο ευρωπαϊκό», κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.

 

Loading