«Ιστορική μέρα: Κατατέθηκε ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός»

Ιστορική μέρα χαρακτήρισε τη σημερινή, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, σε ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νησί της Κω από τη νομαρχιακή επιτροπή Βορείου συγκροτήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα τόνισε ο κ. Χαρίτσης «κατατέθηκε ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός χωρίς μέτρα λιτότητας, αλλά μόνο με θετικά μέτρα ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας, με δημοσιονομική επέκταση για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια».

Και βεβαίως χωρίς περικοπή συντάξεων όπως πολλοί από την αντιπολίτευση είχαν προεξοφλήσει, τόνισε ο υπουργός επισημαίνοντας «δεν φτάσαμε τυχαία μέχρι εδώ. Η έξοδος από τα μνημόνια δεν ήταν φυσικό φαινόμενο. Δεν ήταν συνέπεια κάποιας ιστορικής νομοτέλειας. Ήταν το αποτέλεσμα της δουλειάς αυτής της κυβέρνησης και βεβαίως των θυσιών του ελληνικού λαού».

Αντίστοιχα ούτε το τι θα γίνει από εδώ και πέρα είναι προδιαγεγραμμένο, επεσήμανε στην ομιλία του ο κ. Χαρίτσης τονίζοντας ότι «οι διαχωριστικές γραμμές καθίστανται πλέον περισσότερο διακριτές: ενίσχυση της προοδευτικής προσπάθειας για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, στήριξη του κοινωνικού κράτους και θεσμική θωράκιση ή συνέχιση του μνημονίου με άλλα μέσα, όπως θέλει η ΝΔ;».

«Όπως το είπε μια εργαζόμενη από το σωματείο που είδα το πρωί εδώ στην Κω, χίλιες φορές μια αριστερά που πάρα τα λάθη και τις αδυναμίες της το παλεύει ειλικρινά, παρά μια δεξιά που θα μας γυρίσει στα παλιά» ανέφερε μεταξύ άλλων στη διάρκεια της ομιλίας του ο υπουργός Εσωτερικών.

Αναφερόμενος στα νησιά που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, ο κ. Χαρίτσης τόνισε «κάνουμε πολλά που δεν είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες: Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα, στοχευμένες προκηρύξεις για προσλήψεις σε μικρούς νησιώτικους δήμους. Και για πρώτη φορά από το 2019 εφαρμόζεται το κριτήριο της νησιωτικότητας στην κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων στους δήμους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading