Μείωση αφορολόγητου από το 2019 φοβάται ο Τσακαλώτος!

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προειδοποιεί για το ενδεχόμενο να ζητήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μείωση του αφορολόγητου από το 2019. Κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομίας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και τόνισε ότι απαιτούνται μεταρρυθμίσεις.

«Πολλά τα προβλήματα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος είπε στην Κ.Ε. του κόμματος: «Έχουμε πολλά βραχυπρόθεσμα προβλήματα. Έχουμε και προβλήματα με τους πλειστηριασμούς. Η βασική θέση της Αριστεράς είναι η κοινωνική στέγαση, οποίος θέλει θα πρέπει να μπορεί να παίρνει δάνειο, και οι τράπεζες πρέπει να πάρουν κάποια στιγμή τα χρήματά τους. Όταν υπάρχει κρίση πρέπει να πάρεις μέτρα. Αυτά τα μέτρα θα τα δεις όταν υπάρχει κανονικότητα και προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί».

Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις ενδεχόμενες απαιτήσεις του ΔΝΤ, λέγοντας: «Έχουμε δύο κινδύνους. Ο ένας είναι οι τράπεζες. Ο άλλος είναι το ΔΝΤ να ζητήσει να έρθει το αφορολόγητο το 2019. Πώς το αντιμετωπίζεις; Ή με συμμαχίες ή με το να έχεις τη δική σου στρατηγική. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, όπως τις ορίζουμε εμείς. Φεύγουμε από μια γραμμή επιτήρησης. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα υπάρχει επιτήρηση. Αλλά δε χρειαζόμαστε μνημόνιο γιατί έχουμε το δικό μας πρόγραμμα».

Loading