Μαξίμου: «Ο κ. Νίμιτς βάζει τέλος στο παραμύθι του κ. Μητσοτάκη»

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε το Μαξίμου, με αφορμή τη διαφωνία του προέδρου της ΝΔ με τη Συμφωνία των Πρεσπών και την πρόθεσή του να την επαναδιαπραγματευτεί.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού κάνει λόγο για «κοροϊδία» του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον παραπέμπει στη σημερινή δήλωση του Ειδική Διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για την επικύρωση της συμφωνίας με τα Σκόπια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μαξίμου:

«Ο κ. Μητσοτάκης μέχρι πριν από λίγες μέρες κορόιδευε όλη την Ελλάδα και χάιδευε τα συλλαλητήρια, αποκρύπτοντας ότι είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας με χρήση του όρου “Μακεδονία”.

Τις τελευταίες μέρες ο κ. Μητσοτάκης πήγε την κοροϊδία ένα βήμα παραπέρα, ισχυριζόμενος ότι δήθεν θα κάνει το παν για να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών και εν συνεχεία ο ίδιος θα την επαναδιαπραγματευθεί με την πΓΔΜ.

Όχι ότι θα του δοθεί ποτέ η εντολή από τον ελληνικό λαό, αλλά τον καλούμε να διαβάσει τη δήλωση του Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος επί της ουσίας βάζει τέλος στο παραμύθι του κ. Μητσοτάκη περί δήθεν επαναδιαπραγμάτευσης, αφού υπογραμμίζει ότι μία νέα συμφωνία “θα απαιτούσε χρόνια”, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα τεθεί σε επαναδιαπραγμάτευση και το erga omnes, που για πρώτη φορά πέτυχε ελληνική κυβέρνηση με τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Loading