Μήνυση της Ζ. Κωνσταντοπούλου για δολοφονία των νεκρών στο Μάτι

Στην κατάθεση μήνυσης για ανθρωποκτονία κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο και έκθεση προχώρησε σήμερα η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μάλιστα η πρώην πρόεδρος της Βουλής, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές δηλώσεις  που αναφέρουν ότι «δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών, είναι ώρα πένθους», τόνισε: «Και πότε είναι η ώρα απόδοσης ευθύνης; Πότε τελειώνει το πένθος για να αναληφθεί η ευθύνη; Πότε έχει αναληφθεί η ευθύνη εκ των υστέρων στη χώρα μας; Θα αφήσουμε και αυτές τις ψυχές να ξεχαστούν, όπως έγινε και με τους νεκρούς της Μάνδρας λίγους μήνες πριν; Οι μπόρες δεν μπορεί να βαφτίζονται άλλο «ακραία καιρικά φαινόμενα» για να δικαιολογήσουν ακραίες παραβάσεις και την ακραία αδιαφορία για όλους τους Έλληνες, για όλους εμάς. Στοιχίζει τις ζωές μας».

Και πρόσθεσε λέγοντας ότι «η πυρκαγιά σε Μάτι, Ραφήνα, Ν. Βουτζά, σκότωσε 79 ανθρώπους και αγνοούνται δεκάδες. Ανάμεσα τους συγγενείς και φίλοι μας. Ποιος έχει την ευθύνη; Οι καταγγελίες υπάρχουν. Και είναι βαριές. Ποιος έχει την ευθύνη αυτή την κρίσιμη ώρα; Και ποια είναι επιτέλους η ώρα ανάληψης της ευθύνης; Αισθανόμαστε ομοψυχία με όλους τους Έλληνες. Όχι όμως με εσάς που δολοφονείτε τη χώρα μας, δολοφονείτε την ιστορία μας και τώρα δολοφονείτε και εμάς τους ίδιους».

Και καταλήγει: «Απαιτούμε την άμεση ανάληψη ευθύνης από την κυβέρνηση. Απαιτούμε την παραίτηση όποιου έχει τη στοιχειώδη ευθιξία απέναντι στην πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία. Απαιτούμε την παραίτηση της Περιφερειάρχη Αττικής και όλων των αρμοδίων πολιτικής προστασίας που ευθύνονται για τον θάνατο 100 και πλέον ανθρώπων και το βαρύ τραυματισμό εκατοντάδων. Ανάμεσά τους μικρά παιδιά και βρέφη.  Καταθέτουμε μήνυση για ανθρωποκτονία κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο και έκθεση σε κίνδυνο ζωής και καλούμε όλους τους πολίτες να καταθέσουν τη μαρτυρία τους. Αυτή είναι η ευθύνη μας απέναντι στους συνανθρώπους μας. Ενάντια στους επικίνδυνους κυβερνήτες».

Loading