Κ. Τσιάρας: «Βαθιά εξυγίανση χρειάζεται το ποδόσφαιρο»

Την ανάγκη να υπάρξει «βαθιά εξυγίανση» στο ποδόσφαιρο τόνισε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε, πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει στην κάθαρση μέσα από πολιτικές που υιοθετεί, όταν την ίδια ώρα “κλείνει το μάτι σε επιχειρηματίες, όταν περνάει χαριστικές ρυθμίσεις, όταν θεωρεί ότι κάποιοι είναι δικοί της και κάποιοι είναι απέναντι και όταν θεωρεί ότι με την επέμβασή της στον χώρο του ποδοσφαίρου μπορεί να ρυθμίσει ή μπορεί να κερδίσει πολιτικά”.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Τσιάρας, «το ζήτημα είναι πως αυτοί που επικαλούνται την κάθαρση του ποδοσφαίρου ως μείζονα δική τους προτεραιότητα τελικά δημιουργούν ακριβώς τις ανάποδες συνθήκες. Γιατί εμπλέκουν ανθρώπους που με τον έναν ή άλλον τρόπο πρωταγωνιστούν στο χώρο των παραγόντων του ποδοσφαίρου μέσα από επιλογές οικείων ανθρώπων επιχειρηματιών που θέλουν να στηρίξουν».

Ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια ταύτισης με επιχειρηματίες. «Η προσπάθεια αυτή τη στιγμή και αυτή την περίοδο της κυβέρνησης να ταυτιστεί με επιχειρηματίες και να δημιουργήσει δεδομένα που έφτιαξαν όλο αυτό το περιβάλλον και δημιούργησαν όλες τις προϋποθέσεις για να εκδηλώνονται τέτοιου είδους φαινόμενα είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει και την ελληνική πολιτική πραγματικότητα», δήλωσε σχετικά και πρόσθεσε πως θέση της ΝΔ είναι “ότι η νομιμότητα πρέπει να επιβάλλεται παντού με τον ίδιο τρόπο για όλους”.

«Δεν μπορεί να λοιδορείται η Ελλάδα»

«Η Ελλάδα δεν μπορεί ούτε να λοιδορείται, όταν υπάρχουν τέτοιου είδους ζητήματα που οι εικόνες τους μεταφέρονται στο εξωτερικό, ούτε μπορεί να δημιουργεί τόσο μεγάλα ζητήματα αξιοπιστίας, σοβαρότητας και ευθύνης σχεδόν στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως οπαδικής πεποίθησης και προτίμησης», συνέχισε ο κ. Τσιάρας.

«Ούτε, από την άλλη πλευρά, οι κυβερνήσεις μπορούν να εξαπατούν με αυτόν τον τρόπο την κοινωνία, πιστεύοντας ότι έχουν δήθεν τη δυνατότητα της κάθαρσης, ενώ από την άλλη πλευρά κλείνοντας το μάτι στους επιχειρηματίες, επιλέγοντας τους ημέτερους από τη μία πλευρά και βάζοντας απέναντι αυτούς που δεν τους συμπαθούν, να λένε ότι με αυτόν τον τρόπο θα επιτύχουν αυτό το οποίο υποτίθεται ότι βάζουν σαν στόχο», συμπλήρωσε.

«Έχουμε να κάνουμε με μια σοβαρή ανικανότητα της κυβέρνησης όχι μόνο να συναντηθεί με τις δικές της εξαγγελίες, αλλά κυρίως να δημιουργήσει ένα περιβάλλον σοβαρότητας, αξιοπιστίας και τήρησης της νομιμότητας», τόνισε ο κ. Τσιάρας.

Το θέμα των δύο στρατιωτικών

Όσον αφορά το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, ο κ. Τσιάρας έκανε λόγο για “σοβαρή κυβερνητική ανεπάρκεια, όταν ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο γεγονός ως συνηθισμένο στην παραμεθόριο της Ελλάδας και από την άλλη ο κ. Καμμένος μιλάει για ομήρους”.

Μάλιστα, επισήμανε πως «η απροετοίμαστη ατυχής επίσκεψη του κ. Ερντογάν πριν από κάποιο διάστημα στην Ελλάδα έχει δρομολογήσει εξελίξεις, οι οποίες δυστυχώς επαναλαμβάνονται με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο από τότε μέχρι σήμερα, και μας φέρνουν ως τελικό γεγονός σε αυτήν την πραγματικότητα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που αυτή τη στιγμή κρατούνται με ερωτηματικά και με ζητήματα που θίγουν και την εθνική μας αξιοπρέπεια, αλλά πολύ περισσότερο δημιουργούν τεράστια ζητήματα και στις οικογένειες αυτών των ανθρώπων αλλά και στους ίδιους τους ανθρώπους”.

Όπως εξηγεί ο γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, εξάλλου, “η κυβέρνηση έδειξε πολύ καθυστερημένα αντανακλαστικά” και “αντιμετωπίζει, με τη γνωστή της ελαφρότητα, και τα ζητήματα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής”.

Loading