«Κυβερνητική αυταπάτη η “καθαρή έξοδος”»

Κυβερνητική αυταπάτη χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ την περίφημη «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια που υπόσχεται ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την τεχνική συμφωνία για την 4η αξιολόγηση, που επιβεβαιώθηκε στο σημερινό Eurogroup.

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι δεσμεύσεις της χώρας, «με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης», παραμένουν βαριές για τα επόμενα χρόνια και η εποπτεία «αυξημένη και αυστηρή».

«Πείτε επιτέλους την αλήθεια στους πολίτες»

Επιβεβαιώνεται, τονίζει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, «η υλοποίηση των ήδη ψηφισμένων από την κυβέρνηση μειώσεων συντάξεων από το 2019 και του αφορολόγητου ορίου από το 2020, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο η τελευταία μείωση να έρθει χρονικά νωρίτερα».

Επαναλαμβάνεται, επίσης, «η δέσμευση της Κυβέρνησης για επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, της τάξεως του 3,5% του Α.Ε.Π. για μία πενταετία. Αναδεικνύεται η δέσμευση συνεπούς υλοποίησης συμφωνημένων πολιτικών για πολλά χρόνια, αποδεικνύοντας έτσι ότι η “καθαρή έξοδος” από τα προγράμματα είναι μία ακόμη κυβερνητική αυταπάτη.

Διατηρείται ο ΕΝΦΙΑ στα σημερινά επίπεδα, επιβάλλεται η κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. και στα υπόλοιπα νησιά και ολοκληρώνεται η διαδικασία κατάργησης του ΕΚΑΣ.

Όσο για τις αναγκαίες ρυθμίσεις για το χρέος, για μία ακόμη φορά αναβάλλονται».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να πει όλη την αλήθεια στους πολίτες για τις μεγάλες μειώσεις των συντάξεων και του αφορολόγητου που μόνη της ψήφισε και έρχονται σε λίγους μήνες».

Loading