«“Καθρέφτης” της αποτυχίας Τσίπρα ο προϋπολογισμός»

Δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

«Η κυβέρνηση ανατίναξε την οικονομία το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τα αποτελέσματα τα πληρώνουμε σήμερα» είπε στην έναρξη της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό, καταψηφίζουμε την κυβέρνηση του ψεύδους, της αλαζονείας, του κυνισμού, των φόρων, της βαριάς και μακροχρόνιας λιτότητας, των απαράδεκτων εθνικών υποχωρήσεων, των σκανδάλων και της διαπλοκής. Καταψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ για ό,τι συμβολίζουν, τον λαϊκισμό, τη δημαγωγία, την αλαζονεία, την ανικανότητα, την πολιτική χωρίς αρχές.

Τους καταψηφίζουμε όχι μόνο εμείς, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Στις εκλογές που έρχονται θα κλείσει ο κύκλος της χειρότερης κυβέρνησης μετά τη μεταπολίτευση» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ. ο προϋπολογισμός είναι «καθρέπτης της αποτυχίας του κ. Τσίπρα».

«Απολογισμός του μακροβιότερου μνημονιακού πρωθυπουργού»

«Ο τελευταίος προϋπολογισμός του κ. Τσίπρα είναι ο απολογισμός του μακροβιότερου μνημονιακού πρωθυπουργού», σημείωσε και ανέφερε πως «η κρίση θα είχε τελειώσει εδώ και μια 4ετία αν δεν είχατε έρθει στην εξουσία».

Ο κύκλος της κρίσης θα έπρεπε να κλείσει πριν τέσσερα χρόνια αν εσείς κ. Τσίπρα δεν προκαλούσατε εκλογές με την συνδρομή του κύριου Κουβέλη και της Χρυσής Αυγής» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τo QE ο κ. Τσίπρας πρώτα το αρνήθηκε, πρόπερσι το έθεσε ως μέγα στόχο, πέρυσι το είπε “εναλλακτική λύση” και φέτος τι έκανε; Απλώς το έχασε! Κάπου 2,6 τρισ. ευρώ πήραν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Και η Ελλάδα πόσα πήρε; Ούτε ένα ευρώ».

Αναφερόμενος στην επίθεση στον ΣΚΑΪ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως είναι «συνέπεια της στρατηγικής στοχοποίησης των ΜΜΕ».

Όπως είπε «ο κ. Τσίπρας έχει ένα σύστημα ανοχής στη βία», προσθέτοντας πως έχει προσωπικά την ευθύνη για την ανομία στη χώρα.

O κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «όταν δικαιολογούνται οι αφετηρίες της βίας, τότε εισπράττεται οδυνηρά και η εξέλιξή της. Αλλά όσο ανοιχτή είναι η δημοκρατία στις διαφορετικές απόψεις, τόσο αμείλικτη θα είναι με εκείνους που θα θελήσουν να τις φιμώσουν με βία».

«Όταν οι εξτρεμιστές χαρακτηρίζονται αγωνιστές ή παιδιά, αποκτούν άλλοθι οι πράξεις τους. Όταν τα κρούσματα αυξάνονται και οι συλλήψεις μειώνονται η ανομία γιγαντώνεται», πρόσθεσε.

Παράλληλα, επεσήμανε πως «όσοι φαντασιώνονται ένοπλους αγώνες και επαναστάσεις» θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Loading