Θεοδωράκης: «Ο Τσίπρας επαναλαμβάνει ότι θα κερδίσει τις εκλογές»

Πρόταση προς σε Τσίπρα – Μητσοτάκη να δεσμευθούν από τώρα ότι «δεν θα οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020» απευθύνει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Να πάμε σε συναινετική λύση ώστε η Bουλή να μην διαλυθεί ξαφνικά. Η οικονομία θέλει σταθερότητα» επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής και συμπλήρωσε: «Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι θα είναι αυτός που θα κερδίσει τις εκλογές. Αν το πιστεύει λοιπόν “ιδού η Ρόδος” ας δεσμεύσει τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν θα τον ρίξει το 2020 με αφορμή την προεδρική εκλογή».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα, η οποία συνδέεται όπως εξήγησε με την πορεία της οικονομίας, ενώ σημείωσε πως πλέον «είμαστε μόνοι. Εκεί που όλοι οι καιροσκόποι και οι λαϊκιστές οραματίζονται πολιτική αστάθεια εμείς να προσφέρουμε προκαταβολικά πολιτική σταθερότητα που σημαίνει εγγυήσεις ότι δεν θα γίνει μπάχαλο η πολιτική ζωή το ’19 και το ’20. Οι επενδυτές, οι αγορές, δεν επιχειρούν σε χώρες με πολιτική αστάθεια. Αν λοιπόν θέλουμε σοβαρούς επενδυτές πρέπει να τους προσφέρουμε πολιτική σταθερότητα».

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε ότι η ομόφωνη απόφαση των στελεχών του Ποταμιού είναι η αυτόνομη πορεία και διευκρίνισε πως «ομόφωνη είναι και η απόφασή μας ότι δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση».

Ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τόνισε ότι η «χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση αποτελεσματική, εργατική, έντιμη. Πολιτικούς που δεν θα μυρίζουν ναφθαλίνη, αλλά σύγχρονους ανθρώπους που θα έρχονται από την πραγματική ζωή. Ας μιλήσουμε για τις λύσεις και όχι για την ούγια της λύσης».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις σημείωσε ότι «όλοι ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, συμπιεζόμαστε. Όμως οι μισοί πολίτες δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν στις εκλογές. Και πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν κάτι να τους εμπνεύσει. Ε, αυτό δεν μπορεί να είναι το ένα ή το άλλο παλιό. Η χώρα δεν έχει ανάγκη απλώς μια κυβερνητική αλλαγή. Έχει ανάγκη από αλλαγή νοοτροπίας. Ανοιχτά μυαλά και συνεργασίες μακριά από τα άκρα που διχάζουν τους πολίτες» λέει χαρακτηριστικά. .

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ΠΓΔΜ και τις εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε πως «για μας ο ευρωπαϊκός δρόμος για τα Σκόπια δεν πρέπει να κλείσει. Και είναι αστείοι όσοι χειροκροτούν ταυτοχρόνως και αυτούς που πολεμάνε τη λύση στην Ελλάδα και αυτούς που πολεμάνε τη λύση στη FYROM. Δεν μπορεί να είσαι και με τα συλλαλητήρια του Συντάγματος και με τα συλλαλητήρια των εθνικιστών στα Σκόπια. Είναι διχασμός προσωπικότητας».

Loading