Θεοδωράκης: «Εκπλήσσομαι για την αγάπη κάποιων στην εξουσία» (audio)

Αιχμές κατά του Φώτη Κουβέλη άφησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, κληθείς να σχολιάσει την ένταξη του πρώην προέδρου της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

«Αυτό που με προβληματίζει σαν προοδευτικό πολίτη είναι, πώς μπορεί να δεχθεί ένα άνθρωπος αυτή τη χρονική συγκυρία να είναι αναπληρωτής του κ. Καμμένου. Και αυτός ο άνθρωπος να προέρχεται από την αριστερά, να έχει στο παρελθόν επιτεθεί στον εθνικολαϊκισμό και στο ψεκασμένο σύστημα που εκπροσωπεί ο κ.Καμμένος. Εκπλήσσομαι για την αγάπη που δείχνουν κάποιοι άνθρωποι στην εξουσία και δεν μπορούν να την αρνηθούν ακόμη και όταν γίνονται αναπληρωτές ενός υπουργού όπως ο κ. Καμμένος», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στον Focus 103.6.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε και τις αρνητικές αναφορές που είχαν κάνει στο παρελθόν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Κουβέλη, λέγοντας: «Ήταν μέσα στην στρατηγική να μεγαλώσει αυτός ο χώρος. Να στιγματίζει ως διαβόλους ό,τι δεν ήταν δικό τους. Τώρα τα φέρνει ο καιρός ανάποδα και συνεργάζονται με αυτούς τους ανθρώπους».

Πώς «είδε» τον ανασχηματισμό

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε γενικότερα τον «μικρής έκτασης» ανασχηματισμό της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «ένδεια ανθρώπων που μπορούν να διαχειριστούν σημαντικές υποθέσεις».

«Υπάλληλοι ενός κομματικού συστήματος κάποια στιγμή έρχονται να υπηρετήσουν δημόσιες υποθέσεις», ανέφερε στη συνέχεια και συμπλήρωσε: «Οι δεξαμενές για τα υπουργεία, οι δεξαμενές για τις θέσεις ευθύνης πρέπει να είναι η πραγματική κοινωνία, που ξέρουν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και το έχουν αποδείξει. Αν με έβαζες να φτιάξω ένα υπουργικό συμβούλιο, ο κορμός του δεν θα ήταν οι κομματικοί υπάλληλοι του Ποταμιού ή του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ή της ΝΔ προχθές. Θα ήταν άνθρωποι από την πραγματική ζωή. Από την πραγματική κοινωνία που ξέρουν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και το έχουν αποδείξει».

Η μεταγραφή Μάρκου στη ΝΔ

Ερωτηθείς για τη μεταγραφή της Κατερίνας Μάρκου στη ΝΔ, ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε: «Ένα από τα χειρότερα δείγματα αμοραλισμού είναι να πουλάς τους ψηφοφόρους σου. Είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις. Σε εξέλεξαν υπό ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, υπό έναν συγκεκριμένο αρχηγό, υπό ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τη χώρα και για να εξασφαλίσεις μια θεσούλα στο μέλλον πουλάς τους ψηφοφόρους σου».

Όσον αφορά τα εθνικά θέματα, ο επικεφαλής του Ποταμιού έστρεψε την προσοχή προς την Τουρκία, που έχει αναπτύξει επιθετική στρατηγική, λέγοντας πως το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι η συμπεριφορά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, συνέδεσε την επιθετικότητα της Τουρκίας με το θέμα των Σκοπίων, λέγοντας:

«Θα πρέπει να διδαχθούμε από τους μεγάλους ηγέτες του παρελθόντος, όπως τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Κάνω συμμαχίες με αυτούς που μπορώ σήμερα να ελέγξω για να αντιμετωπίσω τους μεγάλους κινδύνους. Ο μεγάλος κίνδυνος φαίνεται να εμφανίζεται στα Ανατολικά μας σύνορα. Είμαι υπέρ της επίλυσης του προβλήματος στα βόρεια σύνορά μας, γιατί εκτός όλων των άλλων δε θέλω τα Σκόπια να πάνε ολοκληρωτικά στην αγκαλιά της Τουρκίας».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Loading